notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Színösszeállítás nappaliba

hirdetes

Színösszeállítások a nappaliba

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy színösszeállítás  képes teljesen megváltoztatni nappalid stílusát. Keress az alábbi színösszeállítások és festési példák között egy olyat, ami a legjobban illik személyiségedhez!

Színösszeállítás nappaliba

Rikító, de élhető

Mandarin + Búzavirág + Fehér árnyalatok

 

 

Az olyan komplementer színek, mint a narancs és a kék nagyon szembetűnőek lehetnek, de a megfelelő eszes díszítési stratégia biztosítja, hogy az emberek nem keresgélik majd napszemüvegüket a szobában. A színek fehér háttér elé helyezése kissé szelídebbé teszi a hatást. A színek nagy felületek helyett mintázatos használata szintén sokkal barátságosabbá varázsolja a szobát.

 

Hétköznapi marokkói

Kelly zöld + Téglavörös + Földes barnák

 

 

A színek és design stílusok merész kombinációja adja meg az igazi hangulatát ennek a családbarát nappalinak. A Marokkó ihlette gyémántmintás párnák az ablakokban és a zöld fotelben szolgáltatják a színösszeállítás kiindulópontjait. Ezekre épül a többi párna, a függönyök és a díszbútorok is. Az egzotikus színek és a melléjük helyezett kandalló összhatása bizonyítja, hogy a különböző stílusok összekeverése gyönyörű dolgokat eredményezhet.

 

Színösszeállítás nappaliba

 

Hagyományos melegség

Barackos sárga + Chartreuse likőr + Zab

 

 

A megfelelő színösszeállítással egy hagyományos stílust is felfrissíthetsz. A fehér szegélyek, klasszikus alakú bútorok, antik díszek és más tradicionális elemek szolgáltatják az alapot és teszik olyan hatásossá a szín beiktatását ebbe a nappaliba, teljesen új személyiséget kölcsönözve annak. A tompított barackszín az egyszerű bézs egy biztonságos alternatívája. Egy díszítőszín – ebben az esetben a chartreuse – ismétlődése szintén remekül mutat. A zab egyenletes elosztása a kanapéra, szőnyegre és az étkezőszékekre már csak hab a tortán.

 

hirdetes

Hívogató modern

Madárkék + Puskafém + Hófehér

 

 

A hideg szürke falak és a bőséges kék kombinációja modern hangulatot kölcsönöz ennek a nappalinak. Ezt a hatást a modern bútorok és díszítőelemek erősítik fel. Az erős árnyalatok helyett fehér szín használata melegséget csempész a szobába, ahogy azt a fából készült dohányzóasztal is teszi.

 

Színösszeállítás nappaliba

 

Természetes zöld

Levélzöld + Krém + Szénfekete

 

 

A kert zöld színei több ízben jelennek meg ebben a nappaliban. A kandallót cserepes és vázába helyezett növények díszítik, míg a foteleken ugyan ezt a stílust a huzatok képviselik. A zöld szín a csíkos puffon is jelen van, azonban a törzsi mintás függönyök vigyáznak rá, hogy a szoba nehogy „túl zölddé” váljon. A háttérben krémszínű falak bújnak meg, de remekül kiegészítik a zöldek sárgás árnyalatait. Itt-ott egy kevés fekete biztosítja a kifinomult hatást.

 

hirdetes

Tengerparti variáció

Tiszta fehér + Halvány türkiz + Korallvörös

 

 

Habár a „szabványos” tengerparti stílus jellegzetes színei a kék és a zöld, a vörösnek is helye van egy ilyen színösszeállításban. A korall ihlette vörös foltok valami szokatlant visznek ebbe a tiszta, fehér nappaliba. A türkiz által biztosított vízi árnyalatok biztosítják, hogy a nappaliról egy pillantás alatt el lehessen dönteni, hogy mit igyekszik szimbolizálni.

 

Színösszeállítás nappaliba

 

Barátságos vidék

Citromzöld + Búzabézs + Uszadékfa barna

 

 

Valahányszor a zöld inkább a sárga felé hajlik, mint a kék árnyalatok irányába, valami extra mutatkozik meg benne. A pasztell zöld falakat és szöveteket durva barna, halványkék és textúrás barna színek tartják kordában. A szőnyeg kényelmes mégis életerős hangulatot sugároz magából. A letisztultabb bútorok és a szürke színek egy sokkal sikkesebb hangulatot eredményeztek volna az itt látható lazább helyett.

 

Meleg kék 

Vörösbegytojás kék + Fehér + Uszadékfa

 

 

Habár a kék alapjáraton egy hideg szín, az enyhén sárgás árnyalatok – mint az itt látható fal – valamivel melegebb hatást keltenek. Ebben a szobában a meleg hatást az otthonos szürke szék és a fa dohányzóasztal is megerősítik. A fehér kandalló és a tükör a kék szín világosabb ellenpontjai. A fal színét viselő kiegészítők kötik össze az egész helységet.

 

Színösszeállítás nappaliba

 

Ipari sikk 

Felhőszürke + Mustár + Lenvászon

 

 

A tompa természetes színek és a kifinomult bútorzat enyhén szofisztikált hangulatot keltenek, miközben a fa és a fém kombinációja az ipari stílus felé tereli a szobát. A szoba tompított árnyalatai egyszínűnek tűnhetnek, de a mustár kiegészítők segítenek, hogy az összeállítás ne laposodjon el.

 

Szofisztikált tengerpart

Kunyhófehér + Ködszürke + Fás színek

 

 

A magasban szárnyaló plafon és a levegős fehér színek pompás külsőt kölcsönöznek ennek a nappalinak. A fás színek és a ködszürke árnyalatok enyhe dimenziót visznek a fehér és elegáns bútorok közé, míg a minták szofisztikált hatást keltenek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
DIY Nappali Stílusok Színes ötletek

Lakberendezési szakszótár

Fotel

Kárpitozott ülőbútor, amely párnázott karosszékhez hasonló, de annál sokkal kényelmesebb,... Tovább

Roló

Ablak elfedésére használható, az ablak tetején rúdra feltekercselt, onnan lehúzható,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 114

Átlagos értékelés: 4.9