notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A tökéletes túrógombóc recept - visszahozza a gyerekkort!

hirdetes

A legfinomabb túrógombóc recept, ami visszahozza a gyerekkorunkat

NA

A túrógombóc az egyik legkedveltebb magyar desszert, melynek íze sokak számára feleleveníti a gyerekkori emlékeket. A puha, túrós gombócok, pirított zsemlemorzsába forgatva, vaníliasodóval leöntve igazi ínyencség, melynek ellenállni képtelenség. Azonban a tökéletes túrógombóc elkészítése nem egyszerű, és sokaknak okoz fejtörést. Ezért hoztuk el nektek a tuti receptet a SóBors oldaláról, ami nekünk is régóta bevált – ennek segítségével garantáltan finom, puha és ízletes túrógombócokat varázsolhatsz az asztalra.

túrógombóc recept

Túrógombóc hozzávalók

•    500 g tehéntúró (zsíros)
•    3 tojás
•    2 evőkanál cukor
•    1 csipet só
•    6 evőkanál búzadara
•    6 evőkanál liszt
•    15 dkg zsemlemorzsa
•    1 evőkanál vaj
•    ízlés szerint tejföl a tálaláshoz
•    ízlés szerint őrölt fahéj
•    ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1.    A túrót keverd össze a tojásokkal, a cukorral és a sóval.
2.    Add hozzá a búzadarát és a lisztet, majd alaposan keverd össze.
3.    Lefedve tedd a hűtőbe minimum 1, maximum 3 órára.
4.    A zsemlemorzsát pirítsd aranybarnára a vajon.

hirdetes
5.    Forralj fel vizet egy nagy lábosban, és sózd meg.
6.    Vizes kézzel formázz gombócokat a túrós masszából. Ha a massza nem formálható jól, adj hozzá még egy kevés darát.
7.    Tedd a gombócokat a forrásban lévő vízbe, és kissé keverd meg őket.
8.    Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, szedd ki őket, és hempergesd meg a pirított zsemlemorzsában.
9.    Tálald tejföllel, fahéjas porcukorral.

Tippek:

•    A zsírosabb túróból finomabb gombócok lesznek.
•    A masszát ne keverd túl, mert akkor kemények lesznek a gombócok.
•    A gombócokat ne főzd túl, mert akkor szétfőnek.

hirdetes
•    A zsemlemorzsát ne pirítsd túl, mert akkor megég.
•    A tálaláshoz használhatsz a tejföl helyett vaníliasodót, csokoládéöntetet, lekvárt, vagy amit csak szeretnél.

Ha mégsem szeretnéd elkészíteni a túrógombócot, és inkább kényeztetnéd magad, van egy remek tippünk! Van egy étterem Hévíz belvárosában, a Liget Royal Restaurant, ahol a tavaszi étlap egyik sztár desszertje a túrógombóc málnával. A gombócok puhák, ízletesek, a málna pedig friss és savanykás, tökéletes ellenpont a túró édességének. Ha igazi ínyencségre vágysz, mindenképpen próbáld ki! Az étterem hangulatos terasszal is rendelkezik, így a desszertet a friss levegőn is élvezheted.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Fehérítő por

A fehérítő por biológiailag lebomló fehérítő, és fertőtlenítő szer, fehér ruhák... Tovább

Inverteres klíma

Az inverteres klíma abban különbözik, hogy a készülék önmagát szabályozza működése... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert DIY Ebéd Recept Sütés