notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Cserepekből kerti dekorációk készítése

hirdetes

Cserép dekoráció ötletek minden évszakra

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Készíts egyéni szezonális díszeket otthonodba néhány egyszerű agyagcserép felhasználásával. Íme néhány ötlet a kreativitásod beindítására! Nagyon egyszerűek!

Cserepekből kerti dekorációk készítése

1. Csillagok és pöttyök

 

 

Kedveled a kéket, a fehéret és a pirosat? Öltöztess néhány cserepet az Egyesült Államok nemzeti színeibe! Vigyél fel némi akrilfestéket, készíts csillagokat festősablonok segítségével, és helyezz el néhány pöttyöt egy kerek ecsettel. Ez után nincs más dolgod, mint a képen látható módon egymásra helyezni és összeragasztani őket egy kis általános hobbiragasztóval.

 

2. Cserepek és babák

 

 

Ezek a figurák nagyon aranyosan mutatnak együtt. Fogj három pár különböző méretű cserepet és helyezd őket a szájuknál egymásra, ahogy a kép is mutatja, majd ragaszd őket össze egy erős általános ragasztóval. Fesd őket fehérre, majd decoupage technikával díszítsd fel őket különböző színekkel és mintákkal.

Az arcok: Az arcok és kisebb díszek (cukrok, levelek, csillagok) külön papírra érdemes megrajzolni vagy festeni. Miután a cserepek megszáradtak, szintén decoupage technikával ragaszd őket fel. Némi plusz decoupage ragasztóval gyöngyöket is ragaszthatsz az arcok köré, hogy jobban kiemeld őket.

 

Lapozz egyet és nézd meg milyen csodás dolgokat készíthetsz még cserépből!

hirdetes
Cserepekből kerti dekorációk készítése

3. Növénytartó extrákkal

 

 

Fogj egy hagyományos növénytartót és állítsd a feje tetejére! Ehhez a külsőhöz egy egyszerű cserepet és egy agyag cserépaljat kell akrilfestékkel beszínezned. A festett elemeket tartós általános hobbiragasztó tartja össze, ezek alá és fölé pedig egy-egy eredeti színű cserépalj kerül. Ragaszd össze ezeket is, és máris kész az új csinos virágtartód.

 

4. Mézeskalács figura cserepekből

hirdetes

 

 

Egy mézeskalács-stílusú díszhez fogj egy 4,7 mm-es tipli rudat és ragaszd hozzá egy 5 cm-es lyukas fagolyóhoz. Fesd őket terrakotta színűre (vagy amilyenek a cserepeid is), majd miután megszáradtak, dugd át a tipli rudat egy fejére állított 6,3 cm-es cserép alján. Ez után drótozz hozzá két kisebb, 3,8 cm-es cserepet (ezek lesznek a karok) a tipli rúdhoz, majd fűzd át a drótot egy-egy kézzel festett csengőn (ezek lesznek a kézfejek). Biztosítsd, hogy a drót szorosan egymáshoz tartsa a különböző részeket, amelyeken átfut. Végül fogj némi juta zsinórt és kösd őket a testhez (pontosabban a tipli rúdhoz). Ez után már csak a fantáziád szabhat határt annak, hogy hogyan csinosítod tovább legújabb díszedet.

 

Lapozz egyet és nézd meg milyen csodás dolgokat készíthetsz még cserépből!

Cserepekből kerti dekorációk készítése

5. A szigorú tekintetű tanárnő

 

 

Ezt a morcos hölgyet néhány egymásra helyezett agyagcserépből és cserépaljból készítheted el. A karokat nyolc-nyolc, madzaggal keresztül futtatott kisebb cserépből és egy-egy fagolyóból készítheted el. Végül ragaszd össze némi tartós ragasztóval és öltöztesd fel stílusos tanárnőhöz méltóan.

 

6. Csillagszemű díva

 

 

Egy másik csinos hölgy is a színre léphet segítségeddel. Ezt a díszt szintén madzag tartja össze, amelyek néhány tipli rúdhoz vannak kötve a fejrészben, és amelyek a lábakat is összetartják, a testen keresztül lelógatva. A ruha és az arc akrilfesték felhasználásával készült, ahogyan a színes cserepek is.

 

Képek: projects.hobbylobby.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Dekoráció DIY Kert Színes ötletek Újrahasznosítás

Lakberendezési szakszótár

Eladó ingatlan Balaton

A Balaton egyre népszerűbb nem csak a nyaralók körében, de már a befektetők körében is.... Tovább

Festés utáni takarítás

A festési és mázolási munkálatok után rengeteg szennyeződés marad a helyiségekben, melyeket... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 249

Átlagos értékelés: 4.8