notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

5 őszi levesrecept, és néhány tipp az elkészítésükhöz- így hangolódj a hűvös napokra

hirdetes

5 őszi levesrecept, és néhány tipp az elkészítésükhöz- így hangolódj a hűvös napokra

VN, NA
Őszi levesreceptek

3. Csirkés tésztaleves

Ez az őszi levesrecept egyszerűen elkészíthető, és nem igényel különleges hozzávalókat.

Hozzávalók:

•    60 dkg csirkemellfilé (bőr nélkül)
•    1 nagy vöröshagyma (feldarabolva)
•    3 sárgarépa (meghámozva és korongokra szeletelve)
•    2 szál zeller (felszeletelve)
•    4 kis ág friss kakukkfű
•    4 kis ág friss rozmaring
•    3 gerezd fokhagyma (felaprózva)
•    1 babérlevél
•    frissen őrölt feketebors
•    10 bögre alacsony sótartalmú csirkés alaplé
•    225 g tojástészta

Elkészítés:

1.    Keverd össze a csirkemellet, a vöröshagymát, a sárgarépát, a zellert, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a fokhagymát, és a babérlevelet egy lassú főzőedényben.
2.    Adj hozzá egy bőséges adag sót és borsot az edény tartalmához, majd keverd össze azt alaposan.
3.    Öntsd hozzá az edényhez az alaplevet, majd főzd alacsony lángon 6-8 órán keresztül.
4.    A főzést követően távolítsd el a csirkemellet az edényből, tépd szét azt két villával, és tedd félre. Ez után távolítsd el a kakukkfüvet, a rozmaringot és a babérlevelet is – ezekre már nem lesz szükséged.

hirdetes
5.    Helyezd vissza a széttépett csirkehúst a levesbe, öntsd hozzá a tésztát, takard le, majd főzd lassú lángon további 20-30 percig, amíg a tészta al dentévé nem fő.

4. Marhahúsos stroganoff leves

A következő őszi levesrecept meglehetősen kiadós, és mindössze 30 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók:

•    1 evőkanál olívaolaj
•    1 evőkanál sótlan vaj
•    Fél kg marhahátszín (vékony csíkokra vágva)
•    1/2 teáskanál só
•    1/4 teáskanál bors
•    225 g kétspórás csiperkegomba (felszeletelve)
•    1 nagy vöröshagyma (feldarabolva)
•    2 gerezd fokhagyma (felaprózva)
•    1 teáskanál Worcestershire szósz
•    1 teáskanál füstölt paprika
•    8 bögre marhahúsos alaplé
•    110 g száraz tojástészta
•    1/2 bögre tejföl

hirdetes
•    1 evőkanál friss petrezselyem (feldarabolva)

Elkészítés:

1.    Egy nagy öntöttvas lábasban melegítsd fel az olívaolajat és a vajat közepesen magas hőfokon.
2.    Add hozzá a lábashoz a marhahúst, majd ízesítsd be gazdagon sóval és borssal. Ez után főzd 5 percig, míg a hús enyhén meg nem barnul, és egy lyukas kiszedőkanállal emeld ki a lábasból egy tányérra.
3.    Add hozzá a lábashoz a gombát, a hagymát és a fokhagymát, majd sautézd őket 3 percig, míg a zöldségek meg nem puhulnak.
4.    Ez után mehet a lábasba a Worcestershire szósz, a füstölt paprika és végül az alaplé is. Keverj össze mindent alaposan és forrald fel a lábas tartalmát, majd helyezd vissza bele a marhahúst.
5.    Keverd bele a lábasba a tésztát és főzd további 8 percen át. E közben verd össze a tejfölt egy fél bögrényi forró levessel, majd térj vissza a lábashoz és keverd meg azt.
6.    Amikor a tészta elérte az al dente keménységet, kóstold meg és ízlés szerint ízesítsd további sóval és borssal a levest.

A kész leves némi petrezselyemmel díszítve tálalható.
 

Lapozz, mert a kedvenc őszi levesünk ég hátra van!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában