notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

5 őszi levesrecept, és néhány tipp az elkészítésükhöz- így hangolódj a hűvös napokra

hirdetes

5 őszi levesrecept, és néhány tipp az elkészítésükhöz- így hangolódj a hűvös napokra

VN, NA
Őszi levesreceptek

5 őszi levesrecept, amiket érdemes kipróbálni

Térjünk rá végre a levesreceptekre, amikhez jól fog jönni az fent leírt alaplé. Természetesen használhatsz bolti készítményt is, de ha spórolni szeretnél, akkor már ismered az alternatívát.

Fontos észben tartani, hogy a receptekhez felsorolt hozzávaló-mennyiségek csak útmutató jellegűek. Ha nagyobb vagy kisebb adagot szeretnél készíteni, akkor általában arányosan többre vagy kevesebbre lesz szükséged belőlük.
 

1. Ízletes sütőtökleves fűszerekkel

Ez a vegetáriánus őszi zöldségleves kellemes érzéssel tölti tele az ember hasát, és még egy adag ropogós fűszermixet is készíthetsz hozzá.

A leves hozzávalói:

•    1/4 bögre olívaolaj
•    1 édes hagyma (feldarabolva)
•    1 piros kaliforniai paprika (kimagozva és feldarabolva)
•    2 gerezd fokhagyma, feldarabolva
•    1 evőkanál chili por
•    2 teáskanál száraz oregánó
•    850 gramm natúr sütőtökpüré

hirdetes
•    2 liter zöldséges alaplé
•    kóser só és frissen őrölt feketebors (ízlés szerint)
•    3 evőkanál friss limelé

A leves elkészítése:

1.    Melegítsd fel az olajat egy nagy lábasban közepesen magas lángon.
2.    Add hozzá a kaliforniai paprikát és az édes hagymát, és pirítsd illetve időnként kevergesd őket addig, amíg a hagyma puhává és üvegessé nem válik.
3.    Ez után szórd a lábasba a fokhagymát, a chili szószt, az oregánót, és süsd illatosra a lábas tartalmát. Ez nagyjából 30 másodpercet vesz majd igénybe.
4.    Ezt követően add hozzá a lábashoz a sütőtökpörét, majd vedd lejjebb a lángot alacsony hőfokra és így, lassú tűzön melegítsd az egészet 25-30 percig. Időnként ne felejtsd el megkevergetni!
5.    Ha ez is kész, öntsd a levest egy turmixgépbe és keverd gyors fordulatszámon, amíg állaga püréssé nem válik. Ehhez persze egymás után, adagonként kell majd feldolgoznod a levest, hacsak nincs egy hatalmas turmixgéped!

hirdetes
6.    Végezetül adj hozzá ízlés szerint némi sót és borsot a leveshez. A limelét csak közvetlenül tálalás előtt keverd hozzá.

A fűszermix hozzávalói:

•    2 evőkanál egész köménymag
•    2 evőkanál egész rómaiköménymag
•    2 evőkanál egész koriandermag
•    1 bögre pirított tökmag
•    2 teáskanál őrölt pirospaprika
•    1 teáskanál kóser só

A fűszermix elkészítése:

1.    Először is pirítsd a rómaikömény, az édeskömény és a koriandermagokat egy kisméretű serpenyőben alacsony hőfokon 1-2 percig.
2.    Ez után öntsd át a magokat egy kis tálba, majd öntsd hozzájuk a pirított tökmagot, az őröl pirospaprikát és a kósersót.
 

Lapozz és mutatunk még ínycsiklandó őszi levesrecepteket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Esküvőhelyszín Budapest

A tökéletes és elegáns esküvőhelyszín Budapesten is mindig kiváló szolgáltatást... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Háztartás Konyha Növények Recept Újrahasznosítás