notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Vizes piskóta recept: elronthatatlan vizes piskóta recept, nem csak kezdő háziasszonyoknak

hirdetes

Isteni, elronthatatlan vizes piskóta, ami nem csak a kezdő háziasszonyok kedvence

CZs

Léteznek olyan receptek, amiket egy életre érdemes megőrizni. Ez az isteni finom és elronthatatlan vizes piskóta éppen ilyen. A kezdő háziasszonyokat megmenti a kész tortalapok és piskótatekercsek vásárlásától, a tapasztaltabbaknak pedig gyors és finom alternatívát kínál. 

Vizes piskóta recept

Percek alatt elkészül, isteni finom és elronthatatlan

Vizes piskóta receptre minden háziasszonynak szüksége van, legyen kezdő vagy haladó. Percek alatt kész, elronthatatlan és tényleg mennyei. Nem csak kezdő háziasszonyoknak ajánljuk, ezt a receptet azonban úgy állítottuk össze, hogy az is garantáltan el tudja készíteni, aki még soha, semmilyen piskótát nem készített, és a konyhában sem jártas legkevésbé sem. Megmentős recept következik!

A vizes piskóta hozzávalói:

  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 3 tojás
  • 3 ebőkanál víz
  • fél zacskó sütőpor

Így készíts tökéletes, elronthatatlan vizes piskótát

hirdetes

Válaszd szét a tojásokat sárgájára és fehérjére külön-külön egy-egy közepes tálba. Keverd össze a lisztet a sütőporral. A tojás sárgájához add hozzá a cukrot és a vizet, majd egy robotgép segítségével nagyon alaposan keverd el úgy, hogy a cukor már ne ropogjon benne, a krém világos legyen és habos. 

Amikor a tojásos massza elkészült, kanalanként adagold bele a sütőporral kevert lisztet, közben keverd a robotgép legalacsonyabb fokozatán.

Kapcsold be a sütőt, majd most le a habverőt, és verd fel a tojásfehérjét egy csipet sóval. Ha ez is elkészült, a két masszát forgasd egybe.

hirdetes

A formádat béleld ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszád. A sütő még ne legyen tűzforró, amikor a tésztát beleteszed. Az első 5-10 percig 200 fokon, majd kb 35 percig 160-180 fok között süsd tovább. 

Már kész is a tortaalapod! Ne feledd, számtalan módon variálhatod, készíthetsz keserű kakaóporral kakaós, dióval diós piskótát. Csak akkor szeleteld, ha a piskóta teljesen kihűlt, de a papírt nyugodtan szedd le róla, amíg meleg, különben félő, hogy ráragad.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Hanuka

A hanuka a fények ünnepe zsidó ünnep. A Makkabeusoknak a szíriai görögök feletti... Tovább

Fehérítő por

A fehérítő por biológiailag lebomló fehérítő, és fertőtlenítő szer, fehér ruhák... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert DIY Recept