notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így szárítsd meg gépben a cipőidet!

hirdetes

Hogyan kell megfelelően szárítani a cipőket a szárítógépben?

NA

A tornacipők szárítógépben való szárítása általános gyakorlat, de valójában rengeteg kárt okozhat a cipőben, ha nem megfelelően végezzük. Ebben a cikkben megtanítjuk neked, hogyan kell megfelelően szárítani a cipőket a szárítóban. Kövesd ezeket az egyszerű tippeket, és a cipőd olyan lesz, mint az új.

Cipők szárítása

Hogyan tisztítsuk meg a cipőket a mosógépben?

A tornacipők mosógépben moshatók, de néhány dolgot meg kell tenni annak érdekében, hogy friss kinézetű és illatú legyen a mosás után.

1.    Először is távolítsd el a fűzőt és a talpbetétet a cipőkről. Ezeket külön lehet mosni meleg vízben.
2.    Másodszor, tedd a tornacipőt mosózsákba vagy párnahuzatba, hogy megóvja őket a mosás közbeni sérülésektől.
3.    Harmadszor állítsd a mosógépet kíméletes ciklusra, és használj hideg vizet.
4.    A ciklus befejezése után gyorsan vedd ki a tornacipőt a mosógépből, majd készüljön fel a szárításra.

Milyen gyakran lehet a tornacipőt szárítani a szárítóban?

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy túl gyakran teszik a tornacipőt a szárítóba. Míg a szárító minden bizonnyal praktikus eszköz a ruhák gyors megszárításához azonban károsíthatják a ruhákat is, ha túl gyakran vagy túl erősen használjuk a szárítót – és ez nincs másként a tornacipők esetében sem.
Ha a tornacipőt egy magas hőmérsékletű szárítóba helyezed, az károsíthatja a szövetet és a cipőt összetartó ragasztót. A legjobb megoldás az, ha megtömöd a tornacipőt újságpapírral vagy törölközővel, hogy felszívja a nedvességet, és szobahőmérsékleten hagyod megszáradni. Ne helyezd őket közvetlen hő vagy napfény közelébe, mert ez károsíthatja az anyagot. Ha mégis gépben kell szárítani a tornacipőt, akkor kövesd az alábbi tippeket:

hirdetes

Először ellenőrizd a címkét

Mielőtt elkezdenéd a szárítást, ellenőrizd még egyszer a cipőn lévő címkét, hogy lehet-e szárítani. Általános szabály, hogy soha ne száríts állati anyagokat, például bőrt. Kerüld az olyan cipők szárítását is, amelyekben sok műanyag vagy ragasztó van, mivel ezek gyakran megolvadnak a gépi hőmérsékleten. A vászon és szövet cipőt általában lehet szárítani.

Először szárítsd meg levegőn, ha teheted

Ahogy fentebb említettük, a cipők hosszú ideig tartó szárítógépben való használata károsíthatja azokat. Ha teheted, próbáld meg levegőn szárítani a cipőt, amennyire csak lehetséges. Ez jelentősen lerövidíti azt az időt, ameddig a cipőt a gépben kell hagyni, hogy megszáradjon, így kisebb a valószínűsége annak, hogy a cipő megsérül.

hirdetes

Kösd össze a cipőfűzőket, és csukd be őket az ajtóval

Most pedig jöjjön a trükk: tudtad, hogy ha bedobod a cipődet a szárítógépbe, és hagyod, hogy belecsapódjanak a gép oldalába, az valóban rossz a szárítógépnek? Eltörheti a szárítógépet , és mindannyian tudjuk, hogy ezek cseréje drága.
A cipők vagy a szárító károsodásának elkerülése érdekében köss csomót a fűzők tetejére, hogy összekapcsolja a cipőket. Ezután fűzd be a fűzőt a szárító ajtajába, hogy a csomó kívül, a cipő pedig belül legyen. Ezzel elkerülheted, hogy a cipő fűzői összegabalyodjanak, és ne sértse meg a szárítógépet forgás közben.

Állítsd a szárítógépet a legalacsonyabb hőfokozatra

Ha a szárítógéped „Légszárítás” beállítást kínál, kapcsolj arra. Ha nincs ilyen lehetőség, egyszerűen válaszd ki az elérhető legalacsonyabb beállítást. Ez segít csökkenteni a tornacipőben okozott károkat.

20 perc elteltével ellenőrizd a cipőket

Ha a cipő 20 perc elteltével nem száradt meg teljesen, tedd vissza, és járasd a szárítót további öt percig, majd ellenőrizd újra. Szükség szerint ismételd meg és készen is vagyunk vele. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Fotel

Kárpitozott ülőbútor, amely párnázott karosszékhez hasonló, de annál sokkal kényelmesebb,... Tovább

Tűzrakóhely

A kertben lévő és oda tervezett, tűz gyújtására, majd étel készítésére alkalmas hely,... Tovább

Tovább a lexikonra
Textilek