notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

5 őszi levesrecept, és néhány tipp az elkészítésükhöz- így hangolódj a hűvös napokra

hirdetes

5 őszi levesrecept, és néhány tipp az elkészítésükhöz- így hangolódj a hűvös napokra

VN, NA
Őszi levesreceptek

2. Sörös sajtleves chilis gabonapehellyel

Ez az őszi levesrecept két ízletes kedvencet, a sört és a sajtot kombinálja egymással. Afféle bónuszként egy kis gabonapelyhes ropogtatnivalóval is kiegészítheted a receptet. Lássuk, hogy miről is van szó!

A leves hozzávalói:

•    2 evőkanál olívaolaj
•    3 evőkanál vaj
•    1 közepes méretű mogyoróhagyma (feldarabolva)
•    1 jalapeño paprika (feldarabolva)
•    1 poblano paprika (feldarabolva)
•    1 piros kaliforniai paprika (feldarabolva)
•    1/4 bögre liszt
•    2 bögre teljes tej
•    2 bögre csirkés alaplé
•    350 ml sör
•    1 és 1/2 teáskanál füstölt paprika
•    1 evőkanál friss kakukkfűlevél (plusz egy kevés a tálaláshoz)
•    2 és 1/2 bögre reszelt cheddar sajt (plusz egy kevés a tálaláshoz)

hirdetes
•    1 és 1/2 bögre reszelt füstölt gouda sajt
•    kóser só feketeborssal (ízlés szerint)

A leves elkészítése:

1.    Melegítsd fel az olajat és a vajat egy nagy lábasban közepes lángon, amíg az olaj fel nem forr.
2.    Add hozzá a mogyoróhagymát és mindhárom paprikát, majd pirítsd ezeket 5 percig, míg el nem kezdenek illatozni.
3.    Keverd bele a lisztet a lábasba és főzd az egészet aranybarnára. Ez nagyjából 2-3 percet vesz majd igénybe.
4.    Kezdd el belekeverni a tejet a levesbe, amíg puha állagúvá nem válik.
5.    Keverd hozzá a lábas tartalmához az alaplevet, a sört, a paprikát, a kakukkfüvet, illetve egy nagy adag sót és borsot.
6.    Vedd vissza a alacsony hőfokra és főzd a lábas tartalmát lassú tűzön, fedetlenül nagyjából 10 percig, vagy amíg a leves kissé be nem sűrűsödik.

hirdetes
7.    Végül keverd bele a sajtokat amíg el nem olvadnak.

A ropogtatnivaló hozzávalói:

•    2 bögre natúr gabonapehely
•    4 evőkanál sózott vaj, megolvasztva
•    1 és 1/2 teáskanál chilipor
•    1 teáskanál chipotle chilipor
•    1 csipet kóser só

A ropogtatnivaló elkészítése:

1.    Helyezz egy rácsos állványt a sütő közepére majd melegítsd elő 150°C-ra.
2.    Bélelj ki egy magasélű tepsit sütőpapírral, majd keverd össze rajta a gabonapelyhet és a többi hozzávalót.
3.    Helyezd a tepsit a sütőbe és süsd 20 percig. Ez után forgasd meg, és süsd további 20 percig, amíg a gabonapelyhek meg nem pirulnak.
 

Izgalmas receptek következnek még a következő oldalakon is, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Intézménytakarítás Budapesten

A különböző intézmények takarítása rendkívül fontos, hiszen például a kórházak,... Tovább

Levendula

A levendula az egyik legkedveltebb kerti növényünk, ami nem csak, hogy csodálatos dísze lesz... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Háztartás Konyha Növények Recept Újrahasznosítás