notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

MENNYEI almás-pudingos batyu leveles tésztából!

hirdetes

KARANTÉN RECEPTEK: Almás-pudingos batyu házilag

Bartók Vivien

Ha akad 1-2 csomag leveles tészta a fagyasztódban, akkor itt az idő, hogy felhasználd! Nem túl higiénikus most péksüteményeket vásárolni, hiszen rengetegen összefogdoshatják előtted. De ha van egy pár almád és leveles tésztád, akkor könnyen és gyorsan pótolhatod a hiányuk! Sőt, még a leveles tésztát is elkészítheted házilag, mutatom hogyan!

Egyszerű és gyors recept: Almás-pudingos batyu készítése házilag

Pékáruk elkészítése házilag

Korábban már több alternatívát írtunk a pékáruk otthoni elkészítéséhez, melyek a visszajelzések alapján valóban hasznosnak bizonyultak. A legtöbben a puha pogácsát, a könnyű lekváros buktát, a vízen kelt kiflit, a diétás kakaóscsigát és az isteni nutellás csigát készítettétek el.

A kenyerek közül a Jénaiban készült kenyeret, a kenyérlángost, illetve a gluténmentes zöldségkenyeret sütöttétek meg a legtöbben, amit meg is értek, hiszen a házi kenyérnek nincs is párja.

Kétféle változatban is elkészíthető

Ezúttal egy nagy kedvencem receptjét írom le nektek, amely az almás-pudingos táska lesz. Elkészíthetitek úgy is, ahogyan a mekiben is készül, illetve egy „könnyebb” változatban is.

A képen a „könnyebb” változatot láthatjátok, amelynek nem az elkészítése, hanem a tésztája könnyebben emészthető, ugyanis sütőben készült, míg a másik elkészítési mód az olajban való kisütés.

hirdetes

Sokaknak nehéz ételnek számítanak az olajban készült ételek, ez a mi családunkban sincs másképp. Általában én egy adagot olajban és egy adagot sütőben szoktam kisütni, hogy mindenki ehessen belőle kedvére.

A leveles tészta

Ha nincs otthon leveles tésztád, akkor könnyedén el is készítheted, mielőtt elkezdenéd az almás-pudingos batyu receptjét.

Hozzávalók körülbelül 1 csomagnak megfelelő leveles tésztához:

- 280 g finomliszt

- 1 teáskanál só

- 4 evőkanál hideg vaj/ margarin

- 120 ml hideg víz

Elkészítés:

  1. A száraz alapanyagokat, azaz a lisztet és a sót mérd ki egy nagyobb tálba.
  1. Morzsold bele a margarint, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze.
  1. Miután összegyúrtad, apránként öntsd hozzá a hideg vizet és alaposan dolgozd el a tésztával.
  2. hirdetes
  1. Ha összegyúrtad, akkor egy lisztezett deszkán gyúrd addig, amíg elválik a deszkától.
  1. Végül csomagold bele egy alufóliába és amíg elkészíted a töltelékeket, addig tedd hűtőbe.

Lássuk az almás-pudingos batyu receptjét:

Hozzávalók:

Nekem 24 darab közepes méretű batyu lett belőle, ennek arányában akár felezheted is a hozzávalókat.

- 2 csomag leveles tészta

- 6 darab nagyobb méretű alma

(Én úgy szeretem, amikor sok töltelék kerül a tésztába és épphogy össze lehet hajtani. Ha te nem így szeretnéd, akkor 4-5 darab alma is elegendő hozzá.)

- 6 evőkanál cukor (barnacukor vagy kristálycukor)

- 3 evőkanál méz

- 2 teáskanál fahéj

- 3 evőkanál vaj

- pici citromlé

- 2 csomag vaníliás pudingpor 

(Én 1 csomag vaníliás pudingot és 1 csomag tejszínízű pudingot használtam.)

 

Lapozz az elkészítéshez a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Akác kültéri burkolat

Az akác kültéri burkolat az egyik legjobb választás, ha teraszod vagy kerted szeretnéd fával... Tovább

Budoár

Női szoba, pihenés és öltözködés számára. Választékos ízléssel rendezik be, és a ház... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Kiegészítők Kis lakás Konyha Színes ötletek Természet