notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Édesítsd meg a karantént a Nutellás csiga receptjével!

hirdetes

KARANTÉN RECEPTEK: Így készül az isteni Nutellás csiga!

Bartók Vivien

Az eredeti recept az amerikai fahéjas csiga, de nekem az annyira nem ízlett, hogy őszinte legyek. Rengeteg helyen láttam, hogy Nutellával helyettesítik a fahéjas tölteléket ezért addig kísérleteztem az arányokkal, amíg tökéletes végeredményt kaptam. Most ezt osztom meg veletek is!

ISTENI Nutellás csiga recept, amit mindenki imád!

Íme az amerikai Nutellás csiga receptje:

HOZZÁVALÓK:

Nekem 16 darab jött ki belőle.

Tésztához:

               •  570 g sima liszt (570 g a tésztához és 30 g a nyújtáshoz, de ez lehet több is)

               •  80 g cukor (körülbelül 6 evőkanál)

                  (Én barnacukrot használtam, de porcukorral és kristálycukorral is tökéletes.)

               •  1 csapott teáskanál só

               •  30 g száraz élesztő

               •  2 darab “M” méretű tojás

               •  80 g vaj (körülbelül 6 evőkanál)

               •  50 ml víz

               •  220 ml tej

Töltelékhez:

               •  120 g Nutella

               •  1 evőkanál kakaópor

hirdetes

               •  3 evőkanál barna cukor

               •  1/2 teáskanál fahéj

Nutella máz a tetejére:

 

               •  100 g Nutella (ízlés szerint)

               •  35 ml tej

               •  2 evőkanál porcukor

               •  70 g mandula/ dió/ mogyoró ízlés szerint

Nutella máz készítése

TIPP: Én a máz helyett, vanília pudingot készítettem legutóbb, mert nekem ez túl édes volt ez a máz. Vagy esetleg csokis puding egy evőkanál nutellával, ha nem szeretnéd túl édesre.

 

ELKÉSZÍTÉS LÉPÉSEI:

1. Egy nagy méretű keverőtálba mérd ki az élesztőt, 500 g lisztet, a cukrot és a sót.

2. Mikrohullámú sütőben olvaszd meg a vajat, a tejjel és a vízzel együtt. Körülbelül 30-60 mp szükséges neki.

3. Add hozzá a vajkeveréket a száraz hozzávalókhoz, majd keverd össze egy fakanállal. Törd fel egy kis tányérba a 2 darab egész tojást és szintén add a tálban lévő alapanyagokhoz.

4. Apránként add hozzá a fennmaradó 70 g lisztet, de minden egyes hozzáadás után keverd a tésztát. Annyi liszt szükséges, ameddig a tészta elválik a táltól, tehát nem lesz “ragadós”.

hirdetes

5. Egy lisztezett nyújtódeszkára helyezd rá a lisztet és körülbelül 2 percig gyúrd folyamatosan, majd hagyd 15 percig pihenni.

6. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

7. Amíg a tészta pihen, keverd össze a töltelék hozzávalóit: a Nutellát, a barna cukrot, a kakaóport és a fahéjat.

8. Nyújtsd ki a tésztát körülbelül 0,5-1 cm vastagságúra, oszd el rajta a tölteléket, és a hosszú oldala felől tekerd fel.

9. Vágj körülbelül egyforma méretű tekercseket belőle, majd egy enyhén kivajazott tepsibe helyezd bele őket tetszés szerint.

10. Tedd be az előmelegített sütőbe a csigákat és körülbelül 20-25 perc alatt kész is.

Nutella máz elkészítése:

1. Keverd össze az összetevőket egy kisebb fazékba (nutella, tej, porcukor) és alacsony lángon/ fokozaton krémes állagúra készítsd el.

2. Hagyd egy kicsit hűlni, majd öntsd a kész csigákra és szórd meg az általad kiválasztott magvakkal.

TIPP: Ha te is pudinggal készíted el, akkor szintén várd meg, hogy kihüljön, és csak utána öntsd a kész csigákra.

Kalória: 350 kcal

Jó étvágyat az ISTENI nutellás csigákhoz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Krumpli spirál

A krumpli spirál egészségesebb, mint bármelyik másik, hétköznapi köret és nem telik sok... Tovább

Bársony

Puha tapintású, finom szövet, amelynek egyik (ritkán mindkét) felületét az alapszövetből... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció DIY Háztartás Kiegészítők Konyha Színes ötletek