notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így főzz a „semmiből” tanyasi módra

hirdetes

Így főzz a „semmiből” pazarlás nélkül isteni ételeket!

W. King
Így főzz a „semmiből” tanyasi módra

4. Állíts össze magadnak egy igazi tanyasi konyhát

A tanyasi főzőcskézéshez sok új képességet kell elsajátítanod, ami sokkal egyszerűbb lesz, ha egy ennek megfelelő, jól felszerelt konyhában kísérletezhetsz. A konyhai felszereléseket (legyen szó modern vagy tanyasi konyhákról) két fő csoportra oszthatjuk: alapvető eszközökre és hasznos kellékekre. Ezek a megnevezések magukért beszélnek – az alapvető eszközök egy konyhából sem hiányozhatnak, míg a hasznos kellékek sokkal egyszerűbbé, gyorsabbá, kezelhetőbbé teszik gasztronómiai törekvéseidet.

Hasznos konyhai kellékek

Habár nem esszenciálisak, ezek a berendezések jelentősen megkönnyíthetik konyhai munkádat. Ilyen például egy robotgép, egy turmixgép, egy konyhai mérleg vagy egy kávédaráló. Ezen kívül jól jöhet még egy salátacentrifuga, egy fokhagymanyomó, egy zöldséghámozó, néhány konyhai fogó, és tölcsérek.

Alapvető konyhai eszközök

Az alapvető konyhai eszközök listája minden tanyasi szakács számára más lesz, hiszen első sorban olyan dolgokra lesz szükséged, amelyekkel feldolgozhatod a megtermelt alapanyagokat. Például ha sajtot szeretnél készíteni a házi tejből, akkor szükséged lesz öntőformákra, présekre, stb.Azonban szinte minden tanyasi konyhában fellelhetők különféle szeletelő, vágó és aprítókések, egy hentesbárd, egy kis és egy nagyméretű serpenyő, különféle méretű fazekak, jénai tálak, egy pirító serpenyő, tésztaszűrő, szita, reszelő, kukta, befőttesüvegek, keverőtálak, vágódeszkák, szedőlapátok, spatulák, fakanalak, merőkanalak és tálalókanalak.

hirdetes

Mi nem való egy tanyasi konyhába – Van néhány dolog, amivel a legtöbb tanyasi konyhában nem találkozol majd.

Műanyag: a tanyasi berendezkedésű konyhák igyekeznek minél kevesebb műanyagot használni, hiszen minőségében és tartósságában is elmarad a legtöbb konyhában használt anyagtól.

Tapadásmentes serpenyők: az ilyen serpenyők legnagyobb hátránya, hogy amint az ember megkarcolja a felületüket, rögtön használhatatlanná, konkrétan mérgezővé válnak. A legtöbb tanyasi konyhában van legalább egy öntöttvas serpenyő az összes tapadásmentes szükséglet kielégítésére.

hirdetes

Rossz minőségű kellékek: sok régi konyhai eszköz nem hiába élt túl több generációt. Minek tömeggyártott bóvlira lecserélni valamit, aminek semmi baja?

5. Fűszerezz okosan

Ha egy pár percig is gondolkodsz ezen az egész tanyasi főzőcskézésen, akkor hamar rájössz majd, hogy nem fogsz tudni mindenféle húst és zöldséget megtermelni házi tanyádon. Fűszerek terén azonban temérdek lehetőséged van, ráadásul rengeteg hely sem kell hozzájuk. Szerencsére minden hagyományos konyhai fűszert – bazsalikom, kakukkfű, metélőhagyma, rozmaring, zsálya, kapor, babérlevél, koriander, levendula, köménymag, stb. – könnyedén termeszthető. Még a drágább fűszereket is (pl. sáfrány) gond nélkül megtermesztheted magadnak portádon.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Ragasztószalag

A ragasztószalagot nagyon szuper módon felhasználhatjuk egy lakás vagy szoba festésénél, és... Tovább

Ételmoly

Az ételmolyok talán még kellemetlenebb élőlények, mint a ruhamolyok. Ezek miatt akár a fél... Tovább

Tovább a lexikonra
Épületek