notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így készül a legfinomabb kürtőskalács sütőben sütve!

hirdetes

Kürtőskalács készítés házilag? Mutatom a receptet hozzá!

Bartók Vivien

Az alapkészletből (liszt, cukor, só, élesztő, tojás) rengeteg ízletes finomságot elkészíthetünk. Nem is gondolnád, de a listán a kürtőskalács is szerepel! Nem kell ahhoz kürtőskalács sütő, hogy házilag elkészítsd, csupán egy sütőre és sodrófára lesz szükséged!

Készítsd el házilag az ízletes kürtőskalácsot!

Ki ne szeretné a kürtőskalács isteni ízét?! Így voltam ezzel én is, amikor kapkodva keresgéltem a receptek után, hogy házilag is el tudjam készíteni. Sajnos a legtöbb recepthez speciális eszközökre és hozzávalókra lett volna szükség, ami az én „ezt-azt helyettesítem” hozzáállásommal és alapanyagkészletemmel sosem tudtam kivitelezni. Így akadtam rá egy szuper receptre, amit kicsit átalakítva tálalok most nektek!

 

Íme az ízletes kürtőskalács recept:

 

 

Hozzávalók:

 

-500 g liszt

-3 darab közepes méretű tojás (1 egész és 2 tojássárgája)

-10 evőkanál porcukor

-10 gramm élesztő

-2,5 dl tej

-10 dkg vaj

-1 csipetnyi só

 

 

Elkészítés menete:

 

Ha olvastad már a receptjeim (Vízen kelt kifli recept, Kuglóf recept házilag, Extra diétás zserbó recept, Kinder tejszelet recept házilag) , akkor bizonyára tudod, hogy mindig a száraz alapanyagokkal kezdek, szerintem így lehet igazán csomómentes tésztát kapni! Kezdjünk is hozzá!

hirdetes

 

  1. Kimérjük az 500 gramm lisztet, hozzáadunk 8 evőkanál porcukrot és egy csipetnyi sót, majd elkeverjük. Én egy kis reszelt citromhéjat is szoktam hozzátenni, imádni fogod, ha kipróbálod!
  1. A 10 dkg vajat megolvasztjuk lassú lángon/ alacsony fokozaton (Ha mikróban csinálod akkor figyelj rá, mert gyorsan elkészül és ha nem kapcsolod ki időben, akkor kifuthat!), majd elkeverjük a száraz alapanyagokkal.
  1. A 2,5 deciliter tejet langyosra melegítjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Végül ezt is hozzáadjuk a tésztához.
    hirdetes
  1. Egy egész tojást és kettő darab tojássárgáját is ütünk a tésztához, majd alaposan összegyúrjuk.
  1. Fél órára félretesszük a tésztát keleszteni, letakarva (lehetőleg meleg helyre). Amíg kel a tészta, bekapcsoljuk a sütőt és előmelegítjük 180 fokra.
  1. Ha megkelt a tészta, akkor több darabra vágjuk fel, majd körülbelül 1-1,5 centiméter vastagságúra kinyújtjuk.
  1. Vajjal megkent, üres sörös dobozra, vagy sodrófára feltekerjük, majd betesszük a sütőbe körülbelül 20 percre.
  1. 20 perc után kivesszük, megkenjük egy kis olvasztott vajjal és kedvünk szerint ízesítjük.
  1. Visszatesszük további 10 percre a sütőbe.
  1. Ha elkészült, várd meg, amíg kihűl és csak utána szedd le a sodrófáról/ üres sörös dobozról. A plusz 2 evőkanál porcukrot azért írtam, mert ha nincs más, akkor ebben is megforgathatod.

 

 

Egyszerűen képtelen vagyok megunni ezt a receptet és a kürtőskalács ízét! Remélem nektek is legalább akkora kedvenc lesz a családban, mint nekem! Jó étvágyat hozzá!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kőalkotás

A száraz kőművészet egy mára már csak kevés helyen őrzött hagyomány. Lényege, hogy a... Tovább

Füzérdísz

A füzérdísz, másként feszton vagy girland szalaggal összefont virágokat, gyümölcsöket,... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Kiegészítők Konyha Színes ötletek