notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Zseniális kuglóf recept az alapkészletből!

hirdetes

Így készül el pillanatok alatt az isteni kuglóf!

Bartók Vivien

Közeledik a Húsvét és ezzel egyidőben a sonka-tojás kombó is az asztalra kerül. Na de ne feledkezzünk meg a sütemények oldaláról sem. Az egyik legkedveltebb sütemény ebben az időszakban egyértelműen a kuglóf! Most mutatunk egy nagyon egyszerű, mégis isteni finom receptet hozzá!

Így készítsd el egyszerűen a legfinomabb kuglófot!

Ezt a receptet már rengetegszer elkészítettem reggelire, vacsorára és különböző eseményekre is. A legjobb, hogy lényegében csak az alapkészletet kell használnod hozzá és úgy ízesíted, ahogy csak szeretnéd! Ez teljesen a fantáziádra, az ízvilágodra, na meg persze az éléskamrádra van bízva!

Sokszor álltam már úgy neki recepteknek, hogy „ezt-azt” helyettesítenem kellett, de ennél a receptnél nem lesz erre szükség! A tojás, a porcukor és a liszt tökéletes aránya adja a kuglóf hagyományos ízét. De ez szinte minden háztartásban megtalálható! Persze a többi alapanyag is fontos, hiszen, ha csak a sütőporra gondolunk tudjuk, hogy anélkül nem kel meg. Na de elég a sok felesleges szövegelésből, lássunk hozzá a kuglófhoz!

Íme a recept:

Hozzávalók:

- 3 darab nagy, vagy 4 darab közepes méretű tojás

- 200 g liszt

- 200 g porcukor

- 1 csomag vaníliás cukor (vagy pár csepp vanília aroma)

- 1 dl tej

- 0,5 dl olívaolaj (vagy napraforgóolaj)

- 2 csapott teáskanál sütőpor

hirdetes

- csipet só

- vaj, a kuglófforma kikenéséhez

Ízlés szerint választhatod meg, hogy mivel ízesíted, én az alábbiakat használtam:

-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor

-40 g mandula (Bár ez olyan kevés volt, hogy még a képen sem látszik, úgyhogy ennek kb a dupláját ajánlom!)

Elkészítés lépései:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, amíg összeállítod a hozzávalókból a kuglófot!
  1. Először a száraz alapanyagokkal kezdjük. Egy tálba öntsd bele a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Keverd össze alaposan őket.
  1. A következő lépésként a tojásokat válaszd ketté (a sárgáját és a fehérjét), majd a sárgáját add a száraz alapanyagokhoz. Add hozzá szépen a tejet és az olajat is, majd keverd össze.
  1. A tojásfehérjéhez csak egy csipetnyi sót adj, majd robotgép segítségével (vagy kézi habverővel) kemény habbá kell felverni.
  1. A kemény tojásfehérjehabot add a masszához és keverd el.
  1. A massza felét öntsd bele a már előre kivajazott kuglófformába (én már kisebb muffin formában, tortaformában és tepsiben is elkészítettem, az íze ugyanolyan finom, csak a kinézete lesz más).
  2. hirdetes
  1. A másik feléhez add hozzá a kimaradt hozzávalókat. Azaz a kakaóport és a mandulát (de lehet az reszelt alma, reszelt citromhéj, mazsola vagy bármi, ami rendelkezésedre áll), majd keverd el és öntsd bele szintén a formába.
  1. Végül, de nem utolsó sorban, a 180 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 45-50 perc alatt készre sütjük.
  1. Ha elkészült, megszórhatod egy kis porcukorral vagy tehetsz rá egy kis olvasztott csokoládét, ahogyan én is csináltam! A felvágással várj egy kicsit, amíg kihűl, mert csak úgy marad meg a szép formája!

Jó étvágyat kívánunk hozzá, remélem nálatok is akkora kedvenc lesz, mint nálam!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Takarító Budapest

Takarító Budapest bármely kerületében, ha nincs időnk a... Tovább

Milyen egy igazi alkalmi takarítás Budapesten? Most megtudhatod!

Mit szólnál hozzá ha az esedékes nagytakarítás helyett csak hátradőlhetnél a fotelben, és... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha Színes ötletek