notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Zseniális kuglóf recept az alapkészletből!

hirdetes

Így készül el pillanatok alatt az isteni kuglóf!

Bartók Vivien

Közeledik a Húsvét és ezzel egyidőben a sonka-tojás kombó is az asztalra kerül. Na de ne feledkezzünk meg a sütemények oldaláról sem. Az egyik legkedveltebb sütemény ebben az időszakban egyértelműen a kuglóf! Most mutatunk egy nagyon egyszerű, mégis isteni finom receptet hozzá!

Így készítsd el egyszerűen a legfinomabb kuglófot!

Ezt a receptet már rengetegszer elkészítettem reggelire, vacsorára és különböző eseményekre is. A legjobb, hogy lényegében csak az alapkészletet kell használnod hozzá és úgy ízesíted, ahogy csak szeretnéd! Ez teljesen a fantáziádra, az ízvilágodra, na meg persze az éléskamrádra van bízva!

Sokszor álltam már úgy neki recepteknek, hogy „ezt-azt” helyettesítenem kellett, de ennél a receptnél nem lesz erre szükség! A tojás, a porcukor és a liszt tökéletes aránya adja a kuglóf hagyományos ízét. De ez szinte minden háztartásban megtalálható! Persze a többi alapanyag is fontos, hiszen, ha csak a sütőporra gondolunk tudjuk, hogy anélkül nem kel meg. Na de elég a sok felesleges szövegelésből, lássunk hozzá a kuglófhoz!

Íme a recept:

Hozzávalók:

- 3 darab nagy, vagy 4 darab közepes méretű tojás

- 200 g liszt

- 200 g porcukor

- 1 csomag vaníliás cukor (vagy pár csepp vanília aroma)

- 1 dl tej

- 0,5 dl olívaolaj (vagy napraforgóolaj)

- 2 csapott teáskanál sütőpor

hirdetes

- csipet só

- vaj, a kuglófforma kikenéséhez

Ízlés szerint választhatod meg, hogy mivel ízesíted, én az alábbiakat használtam:

-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor

-40 g mandula (Bár ez olyan kevés volt, hogy még a képen sem látszik, úgyhogy ennek kb a dupláját ajánlom!)

Elkészítés lépései:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, amíg összeállítod a hozzávalókból a kuglófot!
  1. Először a száraz alapanyagokkal kezdjük. Egy tálba öntsd bele a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Keverd össze alaposan őket.
  1. A következő lépésként a tojásokat válaszd ketté (a sárgáját és a fehérjét), majd a sárgáját add a száraz alapanyagokhoz. Add hozzá szépen a tejet és az olajat is, majd keverd össze.
  1. A tojásfehérjéhez csak egy csipetnyi sót adj, majd robotgép segítségével (vagy kézi habverővel) kemény habbá kell felverni.
  1. A kemény tojásfehérjehabot add a masszához és keverd el.
  1. A massza felét öntsd bele a már előre kivajazott kuglófformába (én már kisebb muffin formában, tortaformában és tepsiben is elkészítettem, az íze ugyanolyan finom, csak a kinézete lesz más).
  2. hirdetes
  1. A másik feléhez add hozzá a kimaradt hozzávalókat. Azaz a kakaóport és a mandulát (de lehet az reszelt alma, reszelt citromhéj, mazsola vagy bármi, ami rendelkezésedre áll), majd keverd el és öntsd bele szintén a formába.
  1. Végül, de nem utolsó sorban, a 180 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 45-50 perc alatt készre sütjük.
  1. Ha elkészült, megszórhatod egy kis porcukorral vagy tehetsz rá egy kis olvasztott csokoládét, ahogyan én is csináltam! A felvágással várj egy kicsit, amíg kihűl, mert csak úgy marad meg a szép formája!

Jó étvágyat kívánunk hozzá, remélem nálatok is akkora kedvenc lesz, mint nálam!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Terrakotta

A terrakotta tisztítás után megformázott és kiégetett agyag, az ókori művészet egyik... Tovább

Recept

A recept szót a gasztronómiában konkrét ételek, italok elkészítésének és gyakran... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha Színes ötletek