notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hibák a ház hőszigetelésekor

hirdetes

10 hiba, amit hőszigeteléskor elkövetünk

VZS, NA

Szinte minden magánember vagy kivitelező elköveti ezeket a hibákat a ház hőszigetelésekor, amik pedig nem kis mértékű hibák! Súlyos összegeket fizethetsz ki ezek miatt!

Hibák a ház hőszigetelésekor

Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogyan kell a hőszigetelést rendesen, precízen elvégezni egy házon ahhoz, hogy tartós legyen. Tekintsétek meg a most bemutatásra kerülő 10 hibát, amelyeket az emberek a leggyakrabban elkövetnek a hőszigetelés folyamán és tanuljatok belőle, kövessétek a szakemberek tanácsait.

 1. A hőszigetelő anyag mennyisége

Minden háznál más és más a hőszigetelésre használt anyag mennyisége, pl. egy 30 cm vastagságú betontéglából épült háznál elég 5 cm vastagságú szigetelőanyag, míg a téglából készült háznál előfordulhat, hogy a 10 cm vastagságú szigetelőanyag sem elegendő. Minden attól függ, hogy milyen anyagokból épült az adott ház és milyen vastagak a falai.

2. Beltéri szigetelés

Sokan azt gondolják, hogy ahhoz, hogy a lakásban meleg legyen a falakat belülről kell szigetelni, ezért itt két probléma is fennáll. Először is ebben az esetben a fal külső részén kondenzációs problémák léphetnek fel, amely egy bizonyos idő elteltével azt válthatja ki, hogy a belső falak penészesek lesznek, másodszor pedig csak a levegő melegszik a lakásban nem pedig a fal. Más szóval, ha 1 percre kinyitjuk az ablakot a meleg távozik a szobából. Abban az esetben ha a falak kívülről vannak szigetelve, akkor tartják a meleget.

hirdetes

3. Hibás rögzítés

A csavaros műanyag horgonyok hiánya vagy a rossz minőségű ragasztó használata, de akár a helytelenül elvégzett munka egy idő után problémát okoz, még akkor is ha az adott munka elvégzésekor úgy gondoljuk, hogy pénzt spórolhatunk. Minden hőszigetelő anyag felhasználásának meg van a saját technikája, amelyet követnünk kell.

hirdetes

4. Ne hagyjuk figyelmen kívül a talapzatot

Sokan azt hiszik, hogy a talapzat és a szigetelése között nincs összefüggés, márpedig ez nem így van. A régi építésű házak esetében gyakran vizesek a falak, ilyenkor néha elengedhetetlen a talapzat utólagos szigetelése.

5. Az elvégzendő munka pontossága

A hőszigetelésre használt elemeket a legnagyobb pontossággal, egyenesen kell felrakni. Nem lehet rés az elemek között, mert csökkenhet a hőszigetelés minősége. Figyeljünk oda erre a dologra és nézzük át alaposan az elvégzett munkát.

Lapozz a következő oldalra és elárulom a hőszigeteléskor fellépő többi hibát!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Madáretető

Madáretető legnagyobb haszna a téli hidegekben van, amikor is a kerti madaraknak nincs mit... Tovább

takarító cég

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Lakásbemutatók Lakásfelújítás