notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Top 3 tavaszi grill pác, amiket meg kell kóstolnod ebben a szezonban

hirdetes

Top 3 tavaszi grill pác

FO
Top 3 tavaszi grill pác - kipróbált receptek

2.    Fahéjas-mézes pác narancslével

Izgalmas páclé a javából, ami még azoknál is elsöprő sikert aratott, akik amúgy nem igazán rajonganak a különleges ízekért. Ha a hagyományosabb ízeket szereted, akkor is érdemes lehet kipróbálni, kellemeset csalódhatsz a végén, de akkor elsőre csak egy kisebb adagot készíts. Ezt a pácot kifejezetten csirkehúshoz ajánlom, köretnek pedig leginkább friss salátát szoktunk tálalni mellé.

Hozzávalók:

-    csirkemell

-    2 dl olaj

-    só

-    bors

-    4 evőkanál méz

-    2 teáskanál őrölt fahéj

-    1 narancs leve

-    fél narancs reszelt héja

Elkészítés:

hirdetes

Felszeleteljük a csirkemellet, gyengén sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük, amíg a pácot összekeverjük. Egy magas falú, jól zárható edénybe beleöntjük a mézet, hozzáadjuk a fahéjt és alaposan elkeverjük. Utána beleöntjük a narancs levét, majd a reszelt héját, végezetül pedig az olajat, és elkeverjük az egészet. A hússzeleteket beletesszük, átforgatjuk benne, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

3.    Ketchupos – chilis pác

 

Azok se maradjanak ki, akik a pikánsabb, csípősebb ízvilágot kedvelik! A bizalmatlanoknak mondanám, hogy apukám egyik kedvence lett ez a pác, holott elég fura fejet vágott, amikor előálltunk ezzel. Ezt inkább karajhoz, oldalashoz ajánlom, de mással is érdemes próbálkozni. Köretnek érdemes egy kis rizst főzni, vagy ahogy mi szoktuk, krumplit sütni a grillen, hogy a csípősséget valamivel ellensúlyozni tudjuk.

hirdetes

Hozzávalók:

-    sertés hús

-    2 dl olaj

-    1 kiskanál chili por

-    6 evőkanál ketchup

-    4 evőkanál méz

-    só

Elkészítés:

A húsokat megtisztítjuk, és enyhén sózzuk. A pác hozzávalóit (az olajat hagyjuk utoljára) összekeverjük, a húsokat jól beleforgatjuk. Ezt mindenképp hagyjuk 12 órát állni a pácban, hogy minden íz tudjon érvényesülni.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Indusztriál stílus

Az indusztriál lakberendezési stílus egy olyan egyedi és különleges stílus, amelyet... Tovább

Pavilon

Egy kerti pavilon számtalan jó programnak adhat helyet, akár csak összeülni alatta, akár... Tovább

Tovább a lexikonra
Kert Konyha Természet