notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A tanulószoba kialakítása sok előnnyel jár! Tanulószoba előnyei, tanulószoba diákoknak, tanulószoba felnőtteknek

hirdetes

Tanulószoba, fejlesztő szoba! Ezek után te is biztosan szeretnél egy tanulószobát!

GE.

A tanulást elősegítő környezet mindig is előnyösnek bizonyult. A jól átgondolt felszereltséggel és berendezésekkel ellátott, külön erre a célra kialakított tanulószoba csak tovább növeli az előnyöket. Ha fontolgatja, hogy tanulószobát alakít ki magának, íme 5 előny, amiért érdemes végigcsinálnia a projektet! 

tanulószoba

A zónába kerülés

A diákoknak minden korosztályban szükségük van egy elismert térre, ahol kizárólag tanulhatnak. 
A megfelelő elemekkel megfelelően kialakított tér jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy "a zónába" vagy az elmédbe kerülj az új információk befogadásához. 

A külön erre a célra kialakított tanulóhelyiségbe való belépés lehetővé teszi, hogy megtervezze, mennyi ideig szándékozik a tanulásra összpontosítani. Ez ezt követően lehetővé teszi, hogy olyan rutint tervezzen, amely összhangban van a mindennapi feladataival és tanulási szokásaival. 
A dedikált térben való tanulás szintén jelentősen hozzájárul a memóriához, szemben a nyüzsgő helyiségekben, például a nappaliban vagy a hálószobában való tanulással. 

Minden forrás egy helyen

A tanulószoba kialakításakor fontos, hogy figyelembe vegye az összes olyan erőforrást és eszközt, amelyre naponta szüksége lesz. 
Szüksége lesz például egy csendes szobára, amely nem hajlamos túl sok zajra vagy zavarásra. A szobájának rendelkeznie kell továbbá az összes szükséges írószerrel, egy megfelelő méretű íróasztallal és kényelmes ülőalkalmatosságokkal.

hirdetes

Fontolja meg azt is, hogy a gyors kapcsolat érdekében a tanulószobában helyezze el a Wi-Fi routerét.
Ne feledje, hogy a tanulószobája tökéletes hely arra, hogy fontos ötleteket jegyzeteljen le, dolgozzon céljain, elvégezze tanulmányi feladatait, vagy akár ihletet találjon. Egy kitűzőtábla kiváló hely az ötleteid rendszerezésére. 

A tanulószoba azt is megadja neked a szabadságot, hogy eldöntsd, milyen eszközöket szeretnél a térben. Például lehet, hogy a tanulást gyors jegyzetek feljegyzéseivel élvezi. Ilyen esetben előnyös, ha kéznél van egy jegyzettömb, tollak, filctollak és öntapadós jegyzetek. 

Ellenőrizhető környezet 

A tanulószoba egyik legértékesebb előnye, hogy ellenőrzött környezetet biztosít. 

hirdetes
Diákként a külön erre a célra kialakított tanulószobában teljes szabadságot élvezhet a tér szabályozásában a világítás, a hangzás és a hőmérséklet tekintetében (egyéb tényezők mellett).
Ez lehetővé teszi, hogy olyan légkört teremtsen, amely elősegíti a koncentrált tanulást. 

Ha olyan diák vagy, aki szüneteket tart tanulás közben, akkor gondolhatsz arra is, hogy legyen kéznél egy stresszlabda vagy egy tábla (filctollal). Ez lehetővé teheti, hogy átváltozzon egy másik lelkiállapotba, mielőtt visszatérne a feladataihoz, és őszintén befejezné azokat. 

Az új fogalmak jobb megtartása 

A lényegesen kevesebb zavaró tényezővel javíthatja koncentrációját. Ennek eredményeképpen számíthat arra, hogy hatékonyan és gyorsan tanulja meg a fogalmakat. 
A kutatások azt mutatják, hogy rövid, gyakori időszakokban az elkötelezett tanulás fokozhatja a memóriamegőrzést, és segíthet a tanulóknak gyorsabban tanulni. 
Az ellenőrizhető környezet a koncentráció fokozódását is biztosítja, és lehetővé teszi, hogy útmutatás vagy segítség nélkül is értelmet adjon az információknak. 

Ön fontosnak tartja, hogy legyen tanulószobája (akár Önnek, akár gyermekének)?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Sárgatúró

Az ünnepi asztal egyik legfinomabb eleme a sárgatúró, aminek a legnagyobb hagyománya a... Tovább

Fehérítő por

A fehérítő por biológiailag lebomló fehérítő, és fertőtlenítő szer, fehér ruhák... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakberendezési ötletek