notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Milyen dekorációk hozhatnak szerencsét? Mutatjuk, mikkel érdemes dekorálnod a szerencse érdekében

hirdetes

Dekorációk, melyek szerencsét hozhatnak lakásodban

TK
Dekorációk a szerencséért

Az elefántokat elsősorban egyébként a gyermekáldáshoz, az utazáshoz, a szerelemhez, a bölcsességhez, a hűséghez, valamint a sikeres üzlethez kötik.


3.    Patkó vagy lóhere


Mindkét szimbólum a nyugati kultúrában szorosan kapcsolódik a szerencséhez – ezeket akár kombinálva is lakásodba csempészheted dekorációként. Előbbinél az hoz szerencsét a házhoz, ha az ajtóhoz helyezzük el, még az utóbbinál a négy szirom a babona szerint a szeretet, reményt, hitet, valamint a szerencsét jelképezi – ezért is bír mágikus erővel. A patkó, amennyiben lefelé fordítva helyezzük el, képes otthonunkat megvédeni – a pogány kultúrák történetei szerint. Egy másik történet végett szerencsehozó ereje onnan eredeztethető, hogy a ló lábát is megvédi, ráadásul vasból készült, a tűzhöz is köze van, amelyik ősidók óta védelmet nyújt az emberek számára.

hirdetes


4.    Teknős


A teknős a hosszú élet, a bölcsesség, valamint a szerencse szimbóluma. Rengetegféle módon becsempészheted otthonodba, akár falikép, akár pici szobor, esetleg egy kaspó formájában is. 


Feng shui szimbólum mivolta végett rá is úgy kell tekintened, mint egy mágikus erővel rendelkező tárgyra, hiszen enélkül csak egy értéktelen dekorációról beszélhetünk. Speciálisabb megformálása a sárkányfejű teknős, mely gazdagságot, üzleti sikereket is hozhat.


Feng shuit segítő elemek


A már felsorolt tárgyak mellett érdemes kisebb szobrocskákban is gondolkoznod, ha a szerencse végett szeretnél dekorálni – ide tartoznak a Buddha szobrocskák, valmaint a három bölcs, Luk,Fuk és Sau megformálásai.

hirdetes


Ezeket a legváltozatosabb módon helyezheted el, akár víz mellett, de kialakíthatsz számukra egy kisebb oltárszerűséget is. Amennyiben a Buddhaszobrod kezében egy kisebb pénzeszsák is található, az még jobban az anyagi jólétedet, sikereidet fogja megtestesíteni.


A már említett növényekben is gondolkodhatsz – ezek közül a bambusz, ami kiemelkedőbb, ami a chi körkörös, jó áramlását is elősegítheti környezetedben. Érdemes még kiemelni a pénzvirágot, ami hasonló jó tulajdonságokkal bír, illetve segíthet az anyagi jólét bevonzását.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Rózsa szaporítás

A rózsát nem egyszerű szaporítani. Ha magokról próbálkozunk, az legtöbbször nem sikerül.... Tovább

Raklap

Manapság a raklap az egyik legolcsóbb, legmodernebb "építkezési" eszköz, amiből nem... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció Kiegészítők Színes ötletek