notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Milyen dekorációk hozhatnak szerencsét? Mutatjuk, mikkel érdemes dekorálnod a szerencse érdekében

hirdetes

Dekorációk, melyek szerencsét hozhatnak lakásodban

TK, GE.

Aki szeret lakberendezéssel, dekorálással foglalkozni, biztosan állíthatja, hogy nem mindegy mit milyen helyre helyezünk el, valamint, hogy miket választunk dekorációnknak. Mostani cikkemből ismerj meg néhány tárgyat, amik kapcsán néhány kultúra úgy gondolja, hogy amennyiben megfelelő helyet keresel nekik otthonukban, azok szerencsével fognak majd megajándékozni!

Dekorációk a szerencséért

Korábbi cikkünkben már említettünk néhány növényt, amit ugyanúgy, otthonodban a megfelelő helyen képes lehet szerencsésebbé tenni mindennapjaidat, ezt itt olvashatod. Ugyanakkor sok figurához, tárgyhoz is hasonló gondolatokat kapcsolnak – ezek a díszek is szerencsehozó erővel rendelkezhetnek. Mutatjuk, miket és hogyan érdemes lakásodban elhelyezned dekorációként, ezzel is erősítve mindennapjaid szerencséjét.


1.    Az integető macska


A maneki-neko, vagy más néven az integető macska Japánhoz köthető. Ez a tárgy az egyik legismertebb keleti szerencsehozó szimbólumként terjed el világszerte. 

hirdetes


Jellegzetessége, hogy a kisebb-nagyobb cicaszobor egyik mancsával integet – viszont azt is meghatározták, hogy nem mindegy melyik mancsát emeli a magasba, hiszen ez határozza meg, mely területekhez köthető a szobor szerencsehozó ereje. Amennyiben a jobb mancsával integet az pénzt és szerencsét fog tulajdonosának kölcsönözni, ellenkező esetben, ha a bal mancsát emeli a levegőbe, akkor az vendégeket, egészséget hoz a házhoz. Olyan kivitelezésekről is beszélhetünk, ahol mindkettőt feltartja – ekkor otthonvédelmező szerepe van


Mindemellett a színeknek is jelentőségük van. amikből a szobor készül – ha fehér, akkor erősíti a szerencsét, a pozitívabb dolgokra hívja fel a figyelmed, ha arany, akkor az anyagi javakhoz van köze, amennyiben pedig fekete, akkor a negatív energiákat hivatott távol tartani.

hirdetes


2.    Elefánt


Ez a kisebb szobor az indiai és a kíni kultúrában terjedt el elsősorban. Fontos tudni, hogy amennyiben hét darabot helyezel el a felálló ormányú elefántokból, képesek lehetnek szerencsét hozni.
 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Olajlámpás

Olajból, vízből, némi dekorációból és befőttesüvegből te is készíthetsz házilag... Tovább

Hálószoba

A hálószoba otthonunk egyik legfontosabb, ám legkritikusabb pontja is a lakberendezés... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció Kiegészítők Színes ötletek