notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Kerted ékszere, a Rózsa! Legjobb tippek a rózsa ültetéshez, Mindent a Rózsa ültetésről

hirdetes

Kerted ékszere, a Rózsa! Minden, amit a Rózsa ültetésről tudni kell

GE.
Rózsa

Ültesse a rózsát


A csupasz gyökerű rózsák esetében készítsen egy halmot a gödör közepén az eltávolított föld és a csontliszt keverékével. A halmot olyan magasra tegye, hogy amikor a rózsabokrot a tetejére helyezi, a bütykös oltványkötés alig legyen a talajszint alatt. Konténerben nevelt rózsák esetében helyezze a gyökérlabdát a gödörbe, ügyelve arra, hogy az oltványkötés kissé a talajszint alatt legyen. Amikor a növény elhelyezkedik, az oltványkötésnek teljesen a föld alá kell kerülnie, körülbelül 1-2 hüvelykkel a föld alatt.

Hőmérsékleti tipp


Ültesse a rózsákat 40 és 60 fok közötti hőmérsékleten, hogy a növénynek legyen ideje beilleszkedni és erős gyökereket képezni, mielőtt a nyári hőség megérkezik. Ültesse a rózsákat, miután minden fagyveszélyes hőmérséklet elmúlt.

hirdetes

A csupasz gyökerű rózsák esetében a gyökereket terítse szét a domboldalon. Kezdje el a gödör feltöltését földdel és szuperfoszfáttal, a gyökereket a lehető legjobban szétterítve. Konténerben nevelt rózsák esetében óvatosan válassza szét a gyökérlabdát az ültetőgödörben, és töltse fel földdel. Öntözze meg a talajt, amikor a gödör már majdnem tele van, hogy segítsen a talaj rendeződésében. Folytassa a lyuk feltöltését, és óvatosan tapogassa le a talajt a gyökérzóna fölé, hogy kissé tömörítse azt.

Alkalmazza a vizet és a talajtakarót

hirdetes

Mélyen öntözze meg, és a rózsa gyökérzónája fölé, a töve köré 1-2 hüvelyknyi mulcsot terítsen. Az új rózsákat minden második nap öntözze meg, különösen száraz időben, hogy a rózsatövis meghonosodjon. Akkor fogja tudni, hogy a rózsa akklimatizálódott, amikor új hajtásokat kezd kihajtani.

A rózsa ápolása

Folytassa a rózsa hetente történő öntözését, hogy elősegítse a mély gyökérzet kialakulását. A talajba kevert szemcsés műtrágyával táplálja, amikor tavasszal elkezd levelezni, és minden egyes virágzás után, vagy körülbelül négy-hat hetente a vegetációs időszak alatt. Az első fagyok időpontja előtt körülbelül hat héttel hagyja abba a tápoldatozást, de folytassa az öntözést, amíg a talaj meg nem fagy. Fagymentes éghajlaton egész télen öntözze a rózsát.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Rózsa szaporítás

A rózsát nem egyszerű szaporítani. Ha magokról próbálkozunk, az legtöbbször nem sikerül.... Tovább

irodatakarítás Budapest

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak,... Tovább

Tovább a lexikonra
Kert