Filléres tippek retro stílusú nyaralók felújításához

hirdetes

Tippek melyekkel felújíthatod elhanyagolt retro stílusú nyaralódat!

T.B.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Körülbelül 30 évvel ezelőtt lehetőség volt rettentően olcsón telkeket venni a Balatonnál, vagy a Mátrában. A kiárusítás következtében sokan éltek a lehetőséggel, és kisebb családi nyaralókat építettek ezekre a területekre. A gazdasági helyzet változása miatt ezekhez a kis házakhoz az elmúlt 20 évben nem nyúltak hozzá, így méltán őrzik a retro stílus jegyeit. Mutatunk pár egyszerű, és költséghatékony lépést, melyekkel könnyedén varázsolhatsz modern, minden igényt kielégítő családi nyaralót ezekből a kis házakból. 

5 olcsó tipp elhanyagolt nyaralód modernizálásához

A 80-as 90-es években elképesztő számú vidéki telket kínáltak fillérekért eladásra, mely olyan lehetőség volt, amit kár lett volna kihagyni. A mai napig állnak az akkor épített kis hétvégi családi vityillók, melyek azóta sajnos nem estek át túl nagy változáson. A gazdasági válság, miatt sokan nem engedhették meg maguknak, hogy pénzt fektessenek bele ezekbe a kis vidéki házakba, és elvégezzék a már nagyon esedékes felújítási munkálatokat. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a családom is rendelkezik egy kisebb nyaralóval a Mátrában, melyet még az édesapám építtetett közel 30 évvel ezelőtt.

 

Mint sokan mások, mi sem nagyon újítottuk fel, így a nyaraló hangulata mára már eléggé retro lett. Hiányoznak belőle dolgok, melyek megléte sokat dobna az ott eltöltött idő hangulatán, és kényelmén, illetve jócskán ráférne már egyes területeire a felújítás, hogy sokkal komfortosabb legyen, és a modern korban nevelkedett gyerekeink is szívesen járjanak oda. Most néhány egyszerű tippet mutatok, mellyel te is könnyedén felújíthatod, és modernné varázsolhatod vidéki nyaralódat, nagy anyagi befektetés nélkül. 

hirdetes

 

A felújítás legnehezebb része a takarítás volt, hiszen közel 30 éves szennyeződésekkel kellett sok helyen megküzdenünk. Először házi praktikákat vetettem be ezek ellen a sznnyeződések ellen, de hamar rá kellett jönnöm, hogy a lakásfelújítás utáni nagytakarítás nem fog sem az időmbe sem az energiámba beleférni. Így egy céget bíztam meg vele, akik profi munkát végeztek, és hihetetlenül gyorsan. Segítettek a konyha kitakarításában, így például mosogatótálcát már nem kellett cserélnünk, mert sikerült csodát tenniük vele. Ha felkeltette érdeklődésedet, akkor KATTINTS IDE!

 

hirdetes

A felújítás kezdete- Tervezés


Első lépésként azt javaslom, üljetek le, és jól gondoljátok át, hogy a háznak mely részei szorulnak egy kis modernizálásra. Mivel régen nem történt semmi változás, ezért vannak nagyon egyértelmű részei a háznak, amikhez most már érdemes lehet hozzá nyúlni, és amiket nem csak esztétikailag, de kényelmi szempontból is jó lenne már felújítani. Ilyen a vizesblokk, vagy a konyha. A wc-t elvileg 10 évente kellene lecserélni, mert a sok használat során olyan lerakódások keletkezhetnek rajta, amik nem csak nagyon rondák, de még szinte semmilyen tisztítószer sem képes eltávolítani onnan. A konyhában érdemes elgondolkozni a gáztűzhely, vagy a rozsdásodó hűtő lecserélésén, de ezek mind nagyobb költségek, így javallott akkor belekezdeni, ha egy kicsivel több anyagi forrás áll rendelkezésre. 
 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Lakásfelújítás Lakberendezési ötletek

Lakberendezési szakszótár

Karácsony előtti nagytakarítás

Minden évszakban érdemes egy nagyobb takarítást elvégezned, hiszen ezzel teszed igazán... Tovább

Karácsony

A karácsony egy keresztény ünnep, amelyen Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Minden... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 148

Átlagos értékelés: 4.8