notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így adhatod fel legbiztonságosabban nyaralás előtt a poggyászod!

hirdetes

Végre eljött az idő! Nyaralunk! Tudd meg, hogyan adhatod fel biztonságosan a poggyászod!

Végre itt a nyár és a munkahelyedről is elszabadultál? Vízpart, napsütés élményekkel teli utazás? Biztos alig várod, hogy világot láss, és új élményekkel, ismeretségekkel gazdagodj!  

Nyaralásra készülsz? Biztonsági tippek poggyász feladáshoz!

 

Az indulás előtti izgalmak! Mit pakoljunk a poggyászunkba?

Kész művészet lesz, gondoltam magamban. Épp a szükséges dolgokat jegyeztem fel arra a bizonyos listára, mikor is ráeszméltem, hogy, ennyi mindent képtelenség elvinni egy utazásra. Elkezdtem kiválogatni a „felesleges” dolgokat, és bár órákba telt végül elkészültem. A következő fejtörést az okozta, hogy, a maximum 5 kg-os kézipoggyászba mit erőltessek bele. Pontosan mit tartalmazhat a poggyászunk? Minden szükséges információt megtaláltok a repülőterek oldalán. A túlélő csomagomba került hát egynapi váltóruha, iratok, kulcsok, mobil, töltő, készpénz és a legfontosabb egy kis kézkrém. Nem tudom, hogy vélekedtek róla, de annyira száraz a repülőkön a levegő, hogy szükségét éreztem ennek a kis luxusnak. 

hirdetes

 

 

Így adhatod fel legbiztonságosabban nyaralás előtt a poggyászod! 

Következő lényeges pont a biztonság! Más számára valószínűleg nem lesz értékes az utazótáskám, de én kifejezettem imádom az összekészített dolgokat és bizony sok idő volt beszerezni a szükséges kellékeket. Sokszor hallottam már és a statisztikák is megerősítettek abban, hogy bizony fel kell készülni a lopás eshetőségére. Képzeljétek el, hogy a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2013-ban közel 300 nyomozás indult poggyász eltulajdonítása végett. Hiába a magasfokú biztonsági intézkedés bármikor megtörténhet a baj. Nagyon cselesen az átvilágítással foglalkozók között is többször füleltek már le tolvajt! Két szemetek rajtuk legyen. Rövid gondolkozás után tanácsot kértem egy kedves barátomtól, aki a Bakos Security biztonságtechnikai cég egyik szakértője. 

 

 

Gondtalan nyaralás - Poggyászfeladás egyszerűen és biztonságosan!

Mit ajánlott? Először is, hogy tüntessük fel csomagunk külsején és belsején elérhetőségünket. Átvételnél pedig mindig ellenőrizzük le poggyászunkat. Az átvilágítást követően fóliáztassuk le a csomagot. Véleménye szerint a keményfedeles útitáska a legjobb választás! Ez mellé mindenképp szerezzünk be egy poggyászlakatot, amit itt láthattok és egy hevedert – amiről hamarosan szót ejtünk. Ezek segítségével szinte azonnal észrevehetjük, ha kinyitották a bőröndöt.

 

 

Miért jó a TSA zár? – Poggyászok védelme felsőfokon!

A számkombinációs heveder például teljes mértékben megakadályozza a bőrönd felnyitását. Érdekes infóként megtudtam, hogy a – piros - TSA (TRANSPORTATION SECURITY ADMINISTRATION) jelzéssel ellátott heveder esetében az amerikai reptereken a biztonsági személyeknek engedélyezett, hogy szükség esetén felnyissák a poggyászt ellenőrzés céljából, akár a tulajdonos értesítése nélkül. Előnye, hogy csomagunkat eredeti állapotban kapjuk vissza, ellenkező esetben, ha utasítást kapnak a dolgozók és darabokra szedik poggyászunk nem kötelesek megtéríteni a keletkezett anyagi kárt. 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Eseti nagytakarítás

Egy évben minimum kétszer szükséges és érdemes otthonunkban nagytakarítást végezni a kosz,... Tovább

Tovább a lexikonra
Nyaralás, hotelek