notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A márvány a mai napig az egyik legdrágább belsőépítészeti alapanyag és díszítőelem. Létezik egy lényegesen olcsóbb anyag, vagyis pontosabb termékcsalád, amellyel kivitelezhető a márványhatás a lakás bármely pontján.

hirdetes

Otthonszépítés: márványglettelt előszoba

A márvány a mai napig az egyik legdrágább belsőépítészeti alapanyag és díszítőelem. Létezik egy lényegesen olcsóbb anyag, vagyis pontosabb termékcsalád, amellyel kivitelezhető a márványhatás a lakás bármely pontján. Ehhez a Platinum Decor termékcsaládot hívjuk segítségül. Íme a megvalósítás lépései:

A márvány a mai napig az egyik legdrágább belsőépítészeti alapanyag és díszítőelem. Létezik egy lényegesen olcsóbb anyag, vagyis pontosabb termékcsalád, amellyel kivitelezhető a márványhatás a lakás bármely pontján.

Létezik egy újszerű anyag, a márványglett, amely mész és márványliszt keveréke. Az ára töredéke a márványnak, a vele, némi színnel és viasszal kialakítható felület azonban – némi munka árán persze – a megtévesztésig hasonlít rá. Az így létrehozható réteg exkluzív, különleges színfoltja lesz a lakásnak: a klasszikus, stílusos csillogás képviselője.


1. A falfelületet szokás szerint alapozzuk le.


2. Színezzük színezőtintával a márványglettet.

 

márványglettelés márványglettelés


3. Glettvas használatával vigyük fel a falfelületre a márványglettet. Az első réteget finoman húzzuk le, vékonyan, mintha simára glettelnénk a falat. 6-8 órát hagyjuk száradni.


4. Az első réteg megszáradása után a második réteggel felvisszük azt a felületet, amitől „márványos”, rusztikus lesz. Ez csúsztatásos, vasaló mozdulatokkal történik. Nem szabad teljesen simára eldolgozni az anyagot. Lehet átfedéseket is képezni a foltok között. Itt is 6-8 óra a száradás.

hirdetes

 

márványglettelés márványglettelés


5. Csak félig szabad megszáradnia a második rétegnek (2-3 óra), amikor a króm glettvassal (amely nem szürkít) átvasaljuk, fényesítjük a felületet. Óvatosan 3–5-ször áthúzzuk rajta, mintha vasalóval dolgoznánk.


6. Most a viaszt és a metáleffekt festéket keverjük össze, amely az óaranyat adja. A keverékhez sárgaréz metálfesték, valamint barna és fekete színezőtinta szükséges. A festéket és a viaszt fele-fele arányban vízzel higítjuk. 1/4 rész metáleffekt festékhez 3/4 rész viaszt adjunk, amikor a tartályba visszatöltjük.


7. A kikevert viaszt fespricceljük (szórófejes tartályából) a márványglettel fedett felületre és továbbra is a króm glettvassal oszlatjuk szét. A száradási időre 8 órát számoljunk.

 

márványglettelés márványglettelés


8. A felület simaságát és márványszerű, klasszikus csillogását polírozással érhetjük el. A legjobb, ha géppel csináljuk, de kézi erővel (puha ronggyal) is fényesíthetjük a felületet.

hirdetes

 

márványglettelésBevásárlólista márványgletteléshez:


- Platinum Decor márványglett
- Platinum viasz
- Platinum Decor metáleffekt festék
- Platinum Decor színezőtinta
- glettvas (hagyományos és rozsdamentes)
- spakli
- festőhenger
- csiszoló- vagy fúrógép polírozófejjel

 

Podmaniczki Attila Podmaniczki Attila
 Szobafestő-mázoló
 
 Online Tanácsadó
 
 Ha kérdésed van, tedd fel itt: Álmaim Otthona  Online Tanácsadás
 

 Még több kreatív ötlet, hasznos tanács: Csináld magad közösség a Facebookon

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Budoár

Női szoba, pihenés és öltözködés számára. Választékos ízléssel rendezik be, és a ház... Tovább

Szürrealizmus

A szürrealizmus a két világháború közötti időszak egyik legjelentősebb művészeti... Tovább

Tovább a lexikonra
Festés