notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Őszi karbantartás ház körül

hirdetes

Őszi karbantartási feladatok: ezeket nézd át tél előtt a házadon!

fö, NA
Őszi karbantartás ház körül

Tető

A tető a ház egy másik olyan része, amely súlyos téli spórolási lehetőségeket rejteget magában. A tető ellenőrzését általában érdemes ősszel elvégezni, hogy még időben rátalálj az esetleges problémákra és kijavíthasd őket. A rések nem csak az épület szigetelésén ronthatnak – az itt beszivárgó esővíz és elolvadó hó nemkívánatos nedvességet juttathat a házba.

 

Ha már úgy is a tető körül tevékenykedsz – takarítsd ki alaposan az ereszcsatornákat, mert a lerakódó piszok és falevelek megakadályozzák a víz megfelelő elvezetését, ami így könnyedén a padláson belül, vagy a falakban köthet ki. Ezt az egész évben lerakódott piszok kitakarításán kívül később többször is érdemes elismételni, amíg az utolsó levelek le nem hullottak a fákról.

hirdetes

 

Egyéb megfontolandó felújítási projektek őszre

 

Padlóburkolatok

Egy faburkolat beszerzése jó példa azokra a ház körül (vagy azon belül) elvégezhető feladatokra, amelyek sokat dobhatnak egy otthon értékén. Persze nem a parketta az egyetlen lehetséges burkolat, és mindnek megvannak az előnyei és hátrányai.

hirdetes

 

Szigetelés

Az otthon szigetelése más módszerekkel is javítható. Például bizonyos falak üregesek, ezeket pedig fel lehet tölteni valamilyen szigetelőanyaggal. Ez a falak mennyiségétől függetlenül is idő- és pénzigényes projekt lehet.

 

Külső burkolás

A ház burkolatának feljavítása szintén sokat segíthet a szigetelésben, és ezzel egy időben az otthon vonzerejét is képes megdobni. Akik új színbe szeretnék öltöztetni otthonukat, azok ügyeljenek arra, hogy a választott szín passzoljon a porta többi meglévő színéhez, különösen a tetőéhez. Érdemes továbbá megjegyezni, hogy bizonyos színeken sokkal hamarabb mutatkozik meg az idő múlása, így a jövőben több odafigyelést igényelhetnek.


Ez csupán néhány a lehetséges őszi projektek közül, de kétségtelen, hogy ezek tartoznak a legfontosabbak közé. Ne várd meg, míg megérkezik a tél – készülj fel rá minél előbb! Jó munkát!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Catering

A catering szó egy angol kifejezés, elsődleges jelentése: a tömeget ellátni, a... Tovább

Uszadék fa

Régies, sokat megélt, víz áztatta, nap szítta, textúráját láttatni engedő fa darabok,... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Épületek Kert Terasz Természet