Őszi karbantartás ház körül

hirdetes

Őszi karbantartási feladatok a ház körül

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha te is úgy döntesz, hogy valamilyen karbantartást végzel házadon a hideg idő beállta előtt, akkor ezeket csináld meg! Íme az őszi karbantartási feladatok a ház körül!

Őszi karbantartás ház körül

A hideg idő nehezebbé és időigényesebbé teheti az építkezési és felújítási munkálatokat. Éppen ezért a legtöbben az ilyen projekteket igyekeznek még az ősszel elintézni, amikor a nyári forróság már nem fenyeget, de még a fagyos idő sem teszi kellemetlenné a kintlétet. Ez különösen azokra az otthontulajdonosokra igaz, akik úgy érzik, hogy valami hiányzik házukból, ami fontos lenne a hideg időszak során.

 

Karbantartási feladatok ősszel

Meglepően sok lehetséges felújítási projekt közül választhatunk az ősz beköszöntével, de van néhány, ami még ezek közül is a fontosabb kategóriába tartozik, és amiket megéri bőven a fagyok beállta előtt elvégezni.

 

Terasz

A kültéri teraszok nagyon mozgalmas helyekké válnak nyáron, és ezalatt intenzív igénybevételt kell kibírniuk. Éppen ezért sokat jelenthet számukra, ha fordítunk rájuk egy kis időt és figyelmet a forgalmasabb időszak után – különösen ha deszkateraszról van szó.

 

Legyen szó egy magas nyomású mosásról a deszkákra és azok közé lerakódott piszok eltávolítása érdekében, vagy egy újraszigetelésről a különböző időjárási behatások elleni védelem fokozására, a teraszt még a tél beállta előtt érdemes elintézni.

 

Lapozz egyet és nézd meg a további őszi karbantartási feladatokat!

Őszi karbantartás ház körül

Ajtók és ablakok

Tekintve hogy a tél a leghidegebb évszak, nem meglepő, hogy fontos otthonod megfelelő szigetelésének biztosítása. Ez általában az ablakokkal és ajtókkal kezdődik. Az olyan energiatakarékos megoldások, mint a tömítő csíkok és az ablakok kezelése jelentősen csökkenthetik a téli fűtésszámlákon látható összegeket, ami hosszú távon komoly megtakarításokat jelent. Végül ha az ember már amúgy is ott van, érdemes egy kicsit kicsinosítani az ablakokat és az ajtókat, tovább fokozva ezzel az otthon külső vonzerejét.

hirdetes

 

Fedetlen csövek

A nem fűtött helységekben található fedetlen csővezetékeket minél előbb le kell szigetelni. Ez részben azért fontos, mert a fedetlen csövekben mozgó víz könnyedén lehűlhet, ami további növeli majd a fűtésszámlát, hiszen a víz így veszít hatékonyságából. Extrémebb esetekben az ilyen fedetlen, nem szigetelt csövekbe bele is fagyhat a víz, aminek hatására szét is repedhetnek – ezt senki sem szeretné otthonába!

 

Lapozz egyet és nézd meg a további őszi karbantartási feladatokat!

Őszi karbantartás ház körül

Tető

A tető a ház egy másik olyan része, amely súlyos téli spórolási lehetőségeket rejteget magában. A tető ellenőrzését általában érdemes ősszel elvégezni, hogy még időben rátalálj az esetleges problémákra és kijavíthasd őket. A rések nem csak az épület szigetelésén ronthatnak – az itt beszivárgó esővíz és elolvadó hó nemkívánatos nedvességet juttathat a házba.

 

Ha már úgy is a tető körül tevékenykedsz – takarítsd ki alaposan az ereszcsatornákat, mert a lerakódó piszok és falevelek megakadályozzák a víz megfelelő elvezetését, ami így könnyedén a padláson belül, vagy a falakban köthet ki. Ezt az egész évben lerakódott piszok kitakarításán kívül később többször is érdemes elismételni, amíg az utolsó levelek le nem hullottak a fákról.

hirdetes

 

Egyéb megfontolandó felújítási projektek őszre

 

Padlóburkolatok

Egy faburkolat beszerzése jó példa azokra a ház körül (vagy azon belül) elvégezhető feladatokra, amelyek sokat dobhatnak egy otthon értékén. Persze nem a parketta az egyetlen lehetséges burkolat, és mindnek megvannak az előnyei és hátrányai.

 

Lapozz egyet és nézd meg a további őszi karbantartási feladatokat!

Őszi karbantartás ház körül

Szigetelés

Az otthon szigetelése más módszerekkel is javítható. Például bizonyos falak üregesek, ezeket pedig fel lehet tölteni valamilyen szigetelőanyaggal. Ez a falak mennyiségétől függetlenül is idő- és pénzigényes projekt lehet.

 

Külső burkolás

A ház burkolatának feljavítása szintén sokat segíthet a szigetelésben, és ezzel egy időben az otthon vonzerejét is képes megdobni. Akik új színbe szeretnék öltöztetni otthonukat, azok ügyeljenek arra, hogy a választott szín passzoljon a porta többi meglévő színéhez, különösen a tetőéhez. Érdemes továbbá megjegyezni, hogy bizonyos színeken sokkal hamarabb mutatkozik meg az idő múlása, így a jövőben több odafigyelést igényelhetnek.


Ez csupán néhány a lehetséges őszi projektek közül, de kétségtelen, hogy ezek tartoznak a legfontosabbak közé. Ne várd meg, míg megérkezik a tél – készülj fel rá minél előbb! Jó munkát!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
DIY Épületek Kert Terasz Természet

Lakberendezési szakszótár

Szekrény

A szekrény bútordarab, mely használati tárgyak tárolására szolgál. A szekrények... Tovább

Vízkereszt

A vízkereszt, más néven háromkirályok vagy epifánia egy keresztény ünnep, amelyet... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 190

Átlagos értékelés: 4.9