notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Mesterember nem remekel

hirdetes

Nem jön a mester, de miért? – A leggyakoribb kifogások!

W. King

Nem jött a mester, pedig azt mondta, hogy ma már biztosan ott lesz és megcsinálja, amit megígért? Vajon milyen indokkal állt elő? Mostani cikkemben a leggyakoribb, a legátlátszóbb és a legmulatságosabb kifogásokat gyűjtöttem össze, nézzük! 

Nem jött a mester, de miért

Tegnapi cikkemben elmondtam tapasztalataimat a Magyarországon található szakemberekről. Érdekes volt olvasni a reakciókat, sokan estek nekem, azt állítva, hogy hazudok, de olyan is akadt, aki engem tett felelőssé a dolgok miatt, mondván, hogy kevés pénzért mit várok. Olyan is akadt, aki azt mondta, hogy sosem dolgozna nekem, mert kapzsi és sz.rrágó vagyok, illetve olyan is volt, aki szó szerint olyan kapzsinak nevezett, akit még a mentőben is ütni kellene. 

Nekik mondanám el, hogy egyetlen egy alkalommal sem az olcsó szakit kerestük, hanem a jót, azt, aki ért is ahhoz, amit csinál. Volt olyan, aki kétszer annyit kért, mint a másik, de még a kalapácsot is ellopta tőlem, mert nem volt sajátja, csakúgy, ahogy vízmértéke sem, és mindent rosszul csinált. 

A probléma szerintem még mindig ott van, hogy a szakik magas lóról beszélve azt mondják, hogy ha jó munkát akarsz, akkor fizess többet – ez egy baromság. Az esetek döntő többségében nem a pénzen múlik, hogy valaki jól dolgozik vagy sem, tapasztaltam, nem hazudtam, ettől függetlenül lehet másnak más a véleménye. Én a tegnapi cikkemmel nem általánosítani szerettem volna, de az igazság az, hogy a mai szakik döntő többségéről semmi jót nem hallottam, ennek ellenére van egy-két ember (én is említettem párat), akik valóban korrektek, nem vernek át, és jól dolgoznak. 

hirdetes
hirdetes

Kedvenc hozzászólásaim között szerepeltek még azok, melyek szerint minden szakma tanulható, mindenki képes mindent megcsinálni saját maga, csak akarás kérdése – tehát miért nem végeztem el saját kezemmel a ház felújítását. Elmondanám, hogy nem mindenki ért mindenhez, én pedig úgy gondolom, hogy a szakik azért vannak, hogy azt a munkát elvégezzék, amihez érteniük kellene.

Én sem várom el senkitől, hogy ha cikket akar íratni velem, akkor írja meg saját maga. Vannak dolgok, amiket meg tudok csinálni a ház körül, sok mindent meg is csináltam, de rengeteg minden van, amihez nincs kézügyességem – nem hiszem, hogy ezért okolni kéne engem bármiért is. És akkor még ott van az idő, a szaki ebben dolgozik, a csempézésre, a vakolásra szánja az idejét, nem másra, én viszont napi 10-12 óra munka, család mellett állnék neki annak a munkához, amihez nem is értek.

Na, de hagyjuk is ezt a témát most, szerintem bőségesen kiveséztem a dolgokat tegnap, a mostani cikkem témája az, hogy „nem jön a szaki”. Na de miért nem? A következő oldalon a legdurvább, legkomolytalanabb, legátlátszóbb kifogásokat olvashatjátok!  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Drótkerítés

A drótkerítés a legolcsóbb kerítés eszköz, mellyel elkeríthetjük kertünket. Nem a... Tovább

Fazekasság

A fazekas (gerencsér, gölöncsér) mester keze alól kikerülő tálak, korsók, fazekak stb.... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet