notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Magyarország, a kóklerek hazája

hirdetes

Magyarország, a kókler szakemberek hazája – Egy házfelújítás története

W. King
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

31 éves koromra sikerült eljutnom odáig, hogy lett annyi megtakarításom, ami elegendő arra, hogy hitelt vehessek fel és megvásárolhassam első házamat, valamint még arra is maradt, hogy a szükséges felújítást elvégezzük. 33 éves vagyok és még mindig nem tudtam beköltözni a házamba…Hogy miért? Ez a cikk erről fog szólni! 

Magyarország, ahol mindenki érti a szakmát

A vásárlás sem olyan egyszerű, mint az gondolnád

Menyasszonyommal több mint egy éven keresztül keresgéltük a megfelelő házat, ez idő alatt nagyon sok mindent láttunk és tapasztaltunk. Tudom, mi is „hibásak” voltunk ebben, mivel voltak igényeink. Nem szerettünk volna vidékre költözni, mivel a család, a barátok, a munkahely, minden, amit szeretünk, itt van. Nem szerettünk volna olyan házat vásárolni, ami omladozik, és többe kerül a bontása, mint egy új ház építése.

 

Nem szerettünk volna olyan házat sem vásárolni, aminél később derülnek ki a turpisságok. És igen, hat kutyánk van, szóval akkora telket kellett keresnünk, ahol a kutyusok is vígan elvannak. Az igények nem gondolnám, hogy nagyok voltak, de hamar rájöttünk, hogy vagy alább kell adnunk, vagy nagyon türelmesnek kell lennünk. Szerencsére van hol laknunk, nem hajt a tatár, így maradt a türelmes várás, és a keresgélés. Nagyjából negyven házat néztünk meg az egy év alatt, az egyik rosszabb volt, mint a másik, de azért akadt egy-kettő, amin elgondolkodtunk.

hirdetes

 

Az a baj, hogy a hirdetések szinte semmit sem adnak vissza, a képek teljesen mást mutatnak, mint a valóság. Mondok egy példát, találtunk a neten egy házat, ami nagyon szépen nézett ki, 2 szoba, konyha, pince, garázs, volt minden, ami kell. Csak éppen azt nem fotózták le, hogy a palatetőnek elég lett volna egy erős széllökés és leszakad az egész. Vagy azt, hogy az egész ház elektromos ellátását hozzá nem értő ember végezte, és mindenhonnan kábelek lógtak ki. Vagy azt, hogy a szomszéd rosszul oldotta meg a fürdőszobáját, és ezáltal az egyik szoba folyamatosan vizesedik. Erre a házra alsóhangon kellett volna annyit költeni, mint amennyibe került.

 

Természetesen nekünk ez nem felelt meg, pár hónappal később láttam, hogy a ház le lett bontva teljesen, ma már egy másik áll a helyén. Pedig képeken olyan szép volt…Nem tartom korrektnek ezt, nem értem, miért gondolja bárki is azt, hogy valaki megveszi a házat úgy, hogy nem nézi meg. Keresgettünk tovább, nem volt más lehetőség, és akkor szembejött velünk álmaink háza, végre kicsit fellélegeztünk, aztán jött a többi meglepetés, a következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Dekoráció Építészet Épületek Fürdőszoba Hálószoba Lakásfelújítás

Lakberendezési szakszótár

Takarító Budapest

Takarító Budapest bármely kerületében, ha nincs időnk a... Tovább

Mézeskalács

A mézeskalács olyan sütemény, mely változatos alakjával és díszítésével... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 10

Átlagos értékelés: 4.4