notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Pár kérdést érdemes tisztázni, mielőtt nagy munkálatokba fogunk. A családi kupaktanácsnak el kell döntenie, hogy mi az a cél, amit a felújítás végeztével befejezett képként szeretne látni. Lakásfelújítás

hirdetes

Mikor kezdjünk lakásfelújításba?

Pár kérdést érdemes tisztázni, mielőtt nagy munkálatokba fogunk. A családi kupaktanácsnak el kell döntenie, hogy mi az a cél, amit a felújítás végeztével befejezett képként szeretne látni.

Pár kérdést érdemes tisztázni, mielőtt nagy munkálatokba fogunk. A családi kupaktanácsnak el kell döntenie, hogy mi az a cél, amit a felújítás végeztével befejezett képként szeretne látni. Lakásfelújítás
 
 
Először csak kérdezősködjünk, finoman puhatolózzunk, hogy kinek milyen átalakítás okozná a legnagyobb örömet. Ha az ötletelés mégis vitába fullad, ne ijedjünk meg, kezdjünk el megoldást keresni, hogyan tudjuk minél kevesebb kompromisszum beékelésével összekapcsolni vágyainkat.
 

Javítások – lényeg a fokozatosság!

 
Halaszthatatlan javításoknál, mindenképp tartsuk szem előtt a fokozatosság elvét, hogy az újítás hevében tudjunk majd megálljt parancsolni magunknak.
 
Lakásfelújítás
 

Kisebb átalakítások

 
Ha csak kisebb átalakításra futja, térképezzük fel profi tanácsadó segítségével a lehetőségeinket. Lehet, hogy pár hónap plusz takarékoskodással közelebb tudjuk hozni a nagyobb munkálatok elvégzését is. Ha őszi hónapokon fogant meg a felújítás gondolata, akár fél évet is nyerhetünk, ami nagyban tud támogatni egy határozott döntést.
 

Gyerekek bevonása a munkálatokba

 
Ebbe a folyamatba is érdemes bevonni a családtagokat. Nem kizárt, hogy a gyerekek is szívesen feláldozzák a zsebpénzük egy részét a beépített tetőtér, vagy a régóta vágyott kerti medence megvalósulása érdekében, ami sok boldog pillanatot fog szerezni a család és a baráti társaság számára egyaránt. 
hirdetes
 
Lakásfelújítás
 

Fontossági sorrend

 
Első dolgunk legyen a fontossági sorrend megalkotása és pontos betartása. Véletlenül se kezdjük el idő előtt felásni a kertet, vagy "ha már úgyis kosz van" alapon kiütni a válaszfalakat, ha erre még nem vagyunk anyagilag felkészülve.
Inkább döntsük el, hogy a fürdőszoba megújulásának befejeztével, a konyha vagy a gyerekek szobája legyen a következő lépés.
 

Felújítás, kényelmesen…

 
A felújítási folyamatokat tegyük kényelmessé. Ügyeljünk rá, hogy mindenki azt csinálja, amihez ért, és amit szívesen végez. Ne nyűgnek éljük meg a változás folyamatát. Furcsán hangzik, de egy felújítás lehet örömteli pillanatokkal fűszerezve, különösen akkor, ha mindenki számára fontos a végeredmény.
 

Szakemberek, lakberendezők segítsége

 
Ha olyan szakemberekre bízzuk a munkálatokat, akikhez bizalom fűz, referenciákkal rendelkeznek és elhivatottak szakmájukban, nagyban megkönnyítjük saját dolgunkat.
Természetes dolog, ha a mi, mint megbízó nem értünk a kivitelezéshez. Olvassunk utána a témának, törekedjünk az elképzelések pontosítására, de kérhetjük egy lakberendező segítségét is. A lakberendezők szívesen ellátogatnak hozzánk és adnak tanácsot - normál óradíjban. Segítségükkel hasznos és kreatív ötletekhez juthatunk, amelyekkel sok időt és bosszúságot spórolhatunk meg.
hirdetes
Ügyeljünk a részletekre. Nagyban hozzájárul az örömteli pillanatokhoz, ha pl. olyan festő szakmunkást bízunk meg a munka elvégzésével, aki precíz és nem csöpögtet össze mindent maga körül.
 
Lakásfelújítás
 

Végső lépés – takarítás

 
Amikor a folyamat végéhez értünk, minden családtag vállaljon magára feladatot a takarításból vagy hívjuk egy segítőt, hogy ne rokkanjunk bele az utolsó simítások elvégzésébe.
Ha van, aki segít, a munka eloszlik, és jut pár óránk arra is, hogy meglepjük egymást apróságokkal, amikre máskor nem biztos, hogy jutna időnk. Több figyelmet tudunk szentelni a részleteknek, amelyek ha nem is fontossági listánk első tételei között szerepelnek, be fogják aranyozni mindennapjainkat.
 

Szabó Kitti

Tanácsadó

otthonteremtes@almaimotthona.hu

+3630/513-8439

 

A szakértő további cikket itt érheted el: Tanácsadástól a megvalósításig az otthonteremtésben

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Felújítás utáni takarítás

A lakások, irodák felújítása nagy kosszal, felfordulással jár. A helyiségek használatba... Tovább

Karácsonyi ajándékutalvány

Egy karácsonyi ajándékutalvány remek ajándék lehet a fa alá, hiszen ebben az eseteben igazi... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakásfelújítás