notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Pár kérdést érdemes tisztázni, mielőtt nagy munkálatokba fogunk. A családi kupaktanácsnak el kell döntenie, hogy mi az a cél, amit a felújítás végeztével befejezett képként szeretne látni. Lakásfelújítás

hirdetes

Mikor kezdjünk lakásfelújításba?

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Pár kérdést érdemes tisztázni, mielőtt nagy munkálatokba fogunk. A családi kupaktanácsnak el kell döntenie, hogy mi az a cél, amit a felújítás végeztével befejezett képként szeretne látni.

Pár kérdést érdemes tisztázni, mielőtt nagy munkálatokba fogunk. A családi kupaktanácsnak el kell döntenie, hogy mi az a cél, amit a felújítás végeztével befejezett képként szeretne látni. Lakásfelújítás
 
 
Először csak kérdezősködjünk, finoman puhatolózzunk, hogy kinek milyen átalakítás okozná a legnagyobb örömet. Ha az ötletelés mégis vitába fullad, ne ijedjünk meg, kezdjünk el megoldást keresni, hogyan tudjuk minél kevesebb kompromisszum beékelésével összekapcsolni vágyainkat.
 

Javítások – lényeg a fokozatosság!

 
Halaszthatatlan javításoknál, mindenképp tartsuk szem előtt a fokozatosság elvét, hogy az újítás hevében tudjunk majd megálljt parancsolni magunknak.
 
Lakásfelújítás
 

Kisebb átalakítások

 
Ha csak kisebb átalakításra futja, térképezzük fel profi tanácsadó segítségével a lehetőségeinket. Lehet, hogy pár hónap plusz takarékoskodással közelebb tudjuk hozni a nagyobb munkálatok elvégzését is. Ha őszi hónapokon fogant meg a felújítás gondolata, akár fél évet is nyerhetünk, ami nagyban tud támogatni egy határozott döntést.
 

Gyerekek bevonása a munkálatokba

 
Ebbe a folyamatba is érdemes bevonni a családtagokat. Nem kizárt, hogy a gyerekek is szívesen feláldozzák a zsebpénzük egy részét a beépített tetőtér, vagy a régóta vágyott kerti medence megvalósulása érdekében, ami sok boldog pillanatot fog szerezni a család és a baráti társaság számára egyaránt. 
hirdetes
 
Lakásfelújítás
 

Fontossági sorrend

 
Első dolgunk legyen a fontossági sorrend megalkotása és pontos betartása. Véletlenül se kezdjük el idő előtt felásni a kertet, vagy "ha már úgyis kosz van" alapon kiütni a válaszfalakat, ha erre még nem vagyunk anyagilag felkészülve.
Inkább döntsük el, hogy a fürdőszoba megújulásának befejeztével, a konyha vagy a gyerekek szobája legyen a következő lépés.
 

Felújítás, kényelmesen…

 
A felújítási folyamatokat tegyük kényelmessé. Ügyeljünk rá, hogy mindenki azt csinálja, amihez ért, és amit szívesen végez. Ne nyűgnek éljük meg a változás folyamatát. Furcsán hangzik, de egy felújítás lehet örömteli pillanatokkal fűszerezve, különösen akkor, ha mindenki számára fontos a végeredmény.
 

Szakemberek, lakberendezők segítsége

 
Ha olyan szakemberekre bízzuk a munkálatokat, akikhez bizalom fűz, referenciákkal rendelkeznek és elhivatottak szakmájukban, nagyban megkönnyítjük saját dolgunkat.
Természetes dolog, ha a mi, mint megbízó nem értünk a kivitelezéshez. Olvassunk utána a témának, törekedjünk az elképzelések pontosítására, de kérhetjük egy lakberendező segítségét is. A lakberendezők szívesen ellátogatnak hozzánk és adnak tanácsot - normál óradíjban. Segítségükkel hasznos és kreatív ötletekhez juthatunk, amelyekkel sok időt és bosszúságot spórolhatunk meg.
Ügyeljünk a részletekre. Nagyban hozzájárul az örömteli pillanatokhoz, ha pl. olyan festő szakmunkást bízunk meg a munka elvégzésével, aki precíz és nem csöpögtet össze mindent maga körül.
 
Lakásfelújítás
 

Végső lépés – takarítás

 
Amikor a folyamat végéhez értünk, minden családtag vállaljon magára feladatot a takarításból vagy hívjuk egy segítőt, hogy ne rokkanjunk bele az utolsó simítások elvégzésébe.
Ha van, aki segít, a munka eloszlik, és jut pár óránk arra is, hogy meglepjük egymást apróságokkal, amikre máskor nem biztos, hogy jutna időnk. Több figyelmet tudunk szentelni a részleteknek, amelyek ha nem is fontossági listánk első tételei között szerepelnek, be fogják aranyozni mindennapjainkat.
 

Szabó Kitti

Tanácsadó

otthonteremtes@almaimotthona.hu

+3630/513-8439

 

A szakértő további cikket itt érheted el: Tanácsadástól a megvalósításig az otthonteremtésben

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Lakásfelújítás

Lakberendezési szakszótár

Akácfa oszlop

Kérgezett vagy szíjácsmart akácfa oszlop? Az első sokunk számára ismerősen cseng,... Tovább

Eladó lakás Balaton part

Eladó lakás Balaton part? Egy Balaton-parti otthon megvásárlása életre szóló befektetés. A... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 206

Átlagos értékelés: 4.8