notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Pár kérdést érdemes tisztázni, mielőtt nagy munkálatokba fogunk. A családi kupaktanácsnak el kell döntenie, hogy mi az a cél, amit a felújítás végeztével befejezett képként szeretne látni. Lakásfelújítás

hirdetes

Mikor kezdjünk lakásfelújításba?

GE.

Pár kérdést érdemes tisztázni, mielőtt nagy munkálatokba fogunk. A családi kupaktanácsnak el kell döntenie, hogy mi az a cél, amit a felújítás végeztével befejezett képként szeretne látni.

Felujítás
 
Először csak kérdezősködjünk, finoman puhatolózzunk, hogy kinek milyen átalakítás okozná a legnagyobb örömet. Ha az ötletelés mégis vitába fullad, ne ijedjünk meg, kezdjünk el megoldást keresni, hogyan tudjuk minél kevesebb kompromisszum beékelésével összekapcsolni vágyainkat.
 

Javítások – lényeg a fokozatosság!

 
Halaszthatatlan javításoknál, mindenképp tartsuk szem előtt a fokozatosság elvét, hogy az újítás hevében tudjunk majd megálljt parancsolni magunknak.
 

Kisebb átalakítások

 
Ha csak kisebb átalakításra futja, térképezzük fel profi tanácsadó segítségével a lehetőségeinket. Lehet, hogy pár hónap plusz takarékoskodással közelebb tudjuk hozni a nagyobb munkálatok elvégzését is. Ha őszi hónapokon fogant meg a felújítás gondolata, akár fél évet is nyerhetünk, ami nagyban tud támogatni egy határozott döntést.
hirdetes
 

Gyerekek bevonása a munkálatokba

 
hirdetes
Ebbe a folyamatba is érdemes bevonni a családtagokat. Nem kizárt, hogy a gyerekek is szívesen feláldozzák a zsebpénzük egy részét a beépített tetőtér, vagy a régóta vágyott kerti medence megvalósulása érdekében, ami sok boldog pillanatot fog szerezni a család és a baráti társaság számára egyaránt. 
 

Fontossági sorrend

 
Első dolgunk legyen a fontossági sorrend megalkotása és pontos betartása. Véletlenül se kezdjük el idő előtt felásni a kertet, vagy "ha már úgyis kosz van" alapon kiütni a válaszfalakat, ha erre még nem vagyunk anyagilag felkészülve.
Inkább döntsük el, hogy a fürdőszoba megújulásának befejeztével, a konyha vagy a gyerekek szobája legyen a következő lépés.
 

Felújítás, kényelmesen…

 
A felújítási folyamatokat tegyük kényelmessé. Ügyeljünk rá, hogy mindenki azt csinálja, amihez ért, és amit szívesen végez. Ne nyűgnek éljük meg a változás folyamatát. Furcsán hangzik, de egy felújítás lehet örömteli pillanatokkal fűszerezve, különösen akkor, ha mindenki számára fontos a végeredmény.
 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Alumínium megmunkálás

Az alumínium megmunkálás során az előre gyártott alumínium paneleket... Tovább

óraátállítás

Óraátállítás 2013    Március 31-én kettőről három órára kell átállítani... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakásfelújítás