notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Magányra vágyók álomkuckói

hirdetes

Magányra vágyók álomkuckói

CsN

Néha mindenki szeretne egy kicsit egyedül lenni… A zajos szomszédság, az autók hangja és a lámpák fénye ezeken a helyeken biztosan nem zavarná meg a nyugalmadat! Csodálatos házak magányos tájakon, amelybe ha nem is költöznél be – egy-két hetet biztosan szívesen eltöltenél még akkor is, ha nagyvárosi életet élsz.

Magányra vágyók álomkuckói

Izlandon található ez az internet által mára már elég felkapottnak minősülő kuckó, amely egy kis szigetre épült.

A gyönyörű táj és a jó levegő biztosított ebben az álomotthonban, bár az is tény, hogy a nagybevásárlás azért biztosan tud gondot okozni…

hirdetes

 

 

 

Azért egy kellemes hétvégét, vagy egy egész nyarat szerintem mindenki szívesen eltöltene egy ilyen lenyűgöző környezetben, ahol biztos, hogy senki nem zavarja meg a nyugalmat!

Magányra vágyók álomkuckói

Úgy látszik, az izlandiak igazán szeretik a magányt, bár nem mindenkinek jutott egy egész sziget…

 

Ez a kis házikó valójában egy imahely, de ha már álmodozunk, akár bele is képzelhetjük magunkat, mint lakók. A gyönyörű zöld táj már-már annyira egységes, hogy nem is merem 100%-ig állítani, hogy manipulálatlan a fotó… de nem is ez számít.

 

 

 

A téli tájakon elterülő aranyos házak hangulatát semmi sem adhatja vissza!

 

Ezt bizonyítja ez az otthon is, amely már-már félelmetes módon rejtőzött el a havas, eljegesedett faágak között. Nem tudom mennyire biztonságos az ilyen elnehezült faágak alatt lakni, és sajnos azt is csak sejtem hogy mennyire lehet hangulatos…. de az biztos, hogy ha tehetném, azonnal indulnék!

Magányra vágyók álomkuckói

Az erdő közepén élni nem feltétlen praktikus a mai világban, de az biztos, hogy varázslatos.

 

Ráadásul a természet híres arról, hogy visszaveszi azt, ami az övé: ennél a háznál azonban úgy látszik, megbékélt a természet az idegen testtel és befogadta. A tulajdonosokat pedig ez hál’ istennek egyáltalán nem zavarja: a borostyán marad, a füvet nem kell vágni, és betonozni sincs értelme, mikor gyönyörű sziklákkal is kirakhatod a feljárót!

 

 

Talán ez az egyik legkísértetiesebb otthonról készült kép, amelyet valaha láttam.

 

Az elhagyatottnak tűnő házikó egyáltalán nem mondható luxuslakásnak, mégis látványossága miatt akármikor kipróbálnám pár napra. A dombok közé leszálló köd pedig fokozza a magány hangulatát, így ide egyedül – bevallom – nem szívesen mennék. Társasággal azonban akármikor!

Magányra vágyók álomkuckói

A sarki fény mindig a szívem csücske volt, de természetesen azt se mindegy, honnan nézed. A nagyváros zaja itt biztosan nem zavarja meg a látványt, hiszen közel s távol csak két ház van.

 

Hogy ez a kettő miért épült így egymás mellé, az rejtély maradt számomra, de biztos jól kijönnek egymással a szomszédok.

 

 

 

Kis piros házikó a tenger mellett… Ez a kép annyira jellegzetes, hogy az már festői.

 

Semmi mást nem képzelnék a leírás alapján, mint ami a valóság! Egyszerre a tenger látványa és a hegyek mindenkinek elhozhatják a békés életet.

Magányra vágyók álomkuckói

De ne feledkezzünk meg hazánkról sem, hiszen hiába vagyunk pici ország, nálunk is vannak hatalmas csodák. Ez az otthon például ilyen: a hatalmas föld kellős közepére, elrejtve épült kuckó hihetetlen hangulatos, bár nekem némiképp egy jól ismert horrorfilm jut róla eszembe…

 

Persze ez nem jelenti azt, hogy nem látogatnám meg szívesen a helyet!

 

 

 

Végül pedig az egyik leginkább lélegzetelállító darabot szeretném megmutatni neked, amely Szerbiában található.

 

Itt megalomániának helye nincs: egy apró sziklára épült egy kicsit nagyobb, de minden fényűzést nélkülöző hangulatos kuckó, amelyet csak és kizárólag csónakkal lehet megközelíteni. Kicsit instabilnak tűnik ugyan, de bízzunk a kivitelezőben :)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Széf

Manapság nem elég, ha elzárjuk értékeinket, ténylegesen biztonságban kell tartani... Tovább

Tovább a lexikonra
Épületek