notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezeket a könyveket mindenképp olvasd el, ha szereted a pszichológiát, legjobb pszichológia könyvek

hirdetes

Ezeket a könyveket mindenképp olvasd el, ha szereted a pszichológiát!

GE., NA
könyv

Ichiro Kishimi – Fumitake Koga: Vállald fel bátran önmagad

Ne tévesszen meg senkit a könyv könnyed, szórakoztató és közérthető hangvétele; az üzenet lényegesen mélyebb és mélyebb. A könyv két szerzője egy fiktív filozófus és egy fiatalember közötti elbeszélő beszélgetésen keresztül ékesszólóan mutatja be az adleri pszichológia és filozófia eszméit.

A freudi pszichológiával ellentétben az adleri pszichológia arra összpontosít, hogy mit hozunk magunkkal a múltból, és nem arra, hogy mit kezdünk a magunkkal cipelt "poggyásszal".

A könyv holisztikus szemlélete a test és a lélek összekapcsolódását hangsúlyozza, amelyben az ember képes a korábbi traumákat meggyógyítani azáltal, hogy megbocsát másoknak és önmagának. Nagy bátorság kell ahhoz, hogy elfogadjuk önmagunkat, de ha egyszer megtesszük, szabad és boldog életet élhetünk.

Ez az önsegítő és önfejlesztő könyv egyszerre fájdalmas, elgondolkodtató és inspiráló.

Almási Kitti: Ki vagy Te?

A másoknak való megfelelés a saját önazonosságunk helyett olyan nehéz erőfeszítés, amellyel mindannyian nap mint nap szembesülünk. Nehéz megtalálni a megfelelő egyensúlyt a kettő között, miközben tudatában kell lennünk annak, hogy ne ártsunk másoknak, miközben megőrizzük önazonosságunkat.

A konformitás mint túlélési módszer tudatos és tudattalan elvárásokkal jár, amelyekkel sokan egész életükben küzdenek. De nem kell, hogy így legyen; egy eszköztár és az önismeret tudatos gyakorlása segítségével sok mindent meg lehet tenni ennek megváltoztatására és azoknak az akadályoknak a feloldására, amelyek miatt úgy érezzük, hogy kénytelenek vagyunk megfelelni.

hirdetes

Ez az önismeretről és önfejlesztésről szóló, igazán értékes és gyakorlatias könyv nagyban segíthet abban, hogy leküzdjük néhány téves hajlamunkat, megszabaduljunk korábbi kötelezettségeinktől, és elkezdhessük teljes mértékben kiteljesíteni önmagunkat. Érdemes elolvasni, elmélyedni az Önre vonatkozó fejezetekben, és nekilátni életének azon területein, amelyek bajt okoznak Önnek.

Ian Morgan Cron és Suzanne Stabile: Úton önmagunkhoz

A maximalista, a segítőkész, a sikeres, a romantikus, a felfedező, a hűséges, a lelkes, a harcra vágyó és a béketeremtő kilenc személyiségtípusról szól ez a könyv. Ezek a különböző, de egymással szorosan összefüggő személyiségtípusok inkább kiegészítik egymást, mint egymással összeegyeztethetetlenek. Olvasásuk és a szembesülés azzal, hogy kik is vagyunk valójában, néha nevetve, néha rémülten, nagyon szórakoztató.

Elfogadni és szeretni magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, beleértve embertársainkat is, ez a könyv legnagyobb és legjelentősebb tanulsága. A könyvnek ez a része felvilágosít, felébreszt és arra ösztönöz, hogy teljes mértékben éljünk a világunkban, és lássuk, hogy a személyes élettapasztalatok, a gyermekkori traumák és más tényezők befolyásolják mások cselekedeteit.

hirdetes

A helyes személyiségtípus felismerése nem jelent növekedést és változást. Az információ csupán az első lépés; az átalakulás akkor következik be, amikor elfogadjuk, hogy kik vagyunk, miközben tudatában vagyunk személyiségtípusunk azon jellemzőinek, amelyek kevésbé kívánatosak, és elhatározzuk, hogy módosítjuk azokat. Mivel egyik személyiségtípus sem felsőbbrendű vagy alsóbbrendű a másiknál, mindegyiknek vannak pozitív és negatív aspektusai.

Popper Péter: Hogyan választunk magunknak sorsot?

Tudjuk magunkról, hogy akarva vagy tudatlanul, amikor az élet nagy témáiról olvasunk ebben a könyvben, a saját életünket olvassuk ki a könyvből, remélve, hogy az olvasott szavak nem csak szavak maradnak, hanem változásra és fejlődésre késztetnek bennünket.

A regénynek szomorú, békés és ismétlődő hangulata van, amely nem negatív és nem nyomasztó, hanem inkább meditatív. Amennyire szerény azonban ez a könyv, annyira érdekes és lenyűgöző az, amit Popper Péter összefoglal benne.

A könyvben hangsúlyozott gondolatokat és esszenciákat nehéz megérteni, és még nehezebb internalizálni. Popper Péter ebben a könyvében teljes képet ad a magyar társadalom, kultúra, gyermeknevelés és párkapcsolatok hibáiról, de ezek a problémák nem maradnak válasz nélkül, hiszen válaszokat és alternatívákat kínál.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Eladó ingatlan Balaton

A Balaton egyre népszerűbb nem csak a nyaralók körében, de már a befektetők körében is.... Tovább

Vízkereszt

A vízkereszt, más néven háromkirályok vagy epifánia egy keresztény ünnep, amelyet... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód