notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezeket a könyveket mindenképp olvasd el, ha szereted a pszichológiát, legjobb pszichológia könyvek

hirdetes

Ezeket a könyveket mindenképp olvasd el, ha szereted a pszichológiát!

GE., NA

Tudd meg, hogy ki vagy!

Ez egy egyre népszerűbb kifejezés. De amilyen szépen hangzik ez az első mondat, ugyanolyan nagy kihívás önmagunk megismerése, befelé fordulás és elcsendesedés, valamint mindannak elemzése, ami jó és rossz bennünk.

 

Önmagunk elfogadása, a jó kapcsolat önmagunkkal, és az, hogy ne mindig másokhoz hasonlítgassuk magunkat, szerintem mindannyiunknak erre kellene törekednünk.

könyv

Személyiségünk, az, ami megkülönböztet minket másoktól, érzéseink, elképzeléseink és viselkedésmintáink, amelyek életünk minden elemét befolyásolják, mind-mind harmóniában működhetnek, ha közelebbről megvizsgáljuk életünk ezen aspektusait, és módosítjuk azt, ami már nem szolgál minket.

Tudatosabban tudjuk szabályozni viselkedésünket, ítéleteinket és feladatainkat, ha megértjük ezeket a késztetéseket.

Az önismerettel való szándékos foglalkozás fontossága abból a tényből fakad, hogy mentális folyamataink, gondolataink és érzelmeink mélyreható tudatosítása segíthet javítani életünk számos olyan aspektusán, amely eddig problémákat okozott nekünk.

Az önismereti munka szorosan kapcsolódik a lélekvizsgálathoz, egy olyan folyamathoz, amely segít a korábbi sebek, öröklött generációs minták, téves hitrendszerek és kellemetlen tapasztalatok feltárásában és feldolgozásában.

Na nézzük a legjobb könyveket:

Edith Eva Eger: Az ajándék

A könyv kis fejezetekre tagolódik, amelyek mindegyike egy-egy életre szóló tanulságot és jelentős alapelveket tartalmaz. Minden fejezetet rövid, egyszerű és gyakorlatias tevékenységek követnek, amelyekhez általában csak toll és papír szükséges.

hirdetes

Ez egy egyedülálló mestermű, amely nemcsak egy "egy olvasásra" való könyv, hanem egy olyan útmutató, amely végigkísérheti mindennapjainkat, mert tele van életmentő tanulságokkal, amelyek segíthetnek a gyermekkori traumák, a felnőttkori döntések vagy bármely más élethelyzet kezelésében, ahol egy kis segítségre vagy támogatásra van szükségünk.

Az olvasót megrázza és felébreszti ez a könyv, amely szörnyű anekdotái ellenére reményt és hitet sugároz. Nemcsak elgondolkodtat, hanem cselekvésre, döntésre is ösztönöz.

hirdetes

A viszontagság, a szomorúság, a fájdalom, a veszteség és a tragédia mind áldás lehet, ha megéljük, tanulunk belőle, fejlődünk belőle, majd elengedjük azt, ami már nem szolgálja az örömünket.

Viktor E. Frankl: Mégis mondj igent az életre!

Ez a könyv egyszerre borzalmas és inspiráló, mert nyíltan és közvetlenül beszél az élet számos kudarcáról és nehézségéről, valamint szépségéről és egyediségéről.

Frankl őszinte őszinteséggel és őszinteséggel tud beszélni az élet céljáról, nemcsak kiterjedt szakmai tudása és tapasztalata miatt, hanem azért is, mert a koncentrációs táborok borzalmain keresztül megtanulta megtalálni a szenvedés értelmét.

Számomra ezt a könyvet az teszi kivételessé és szokatlanná, hogy Frankl nem önsajnálatban vergődik, nem tekinti magát áldozatnak, hanem hűvös ésszel kezeli a vele történteket, és ezeket a tanulságokat inspiráló és bátorító módon adja tovább.

Ez egy valódi önfejlesztő és önismereti könyv, amely útitervet ad az olvasó kezébe, hogy segítsen feldolgozni a traumákat vagy a buktatókat, de a legnagyobb ereje az öröm és a hála, amely segít megérteni, hogy az élet, annak minden pozitív és negatív elemével együtt, egy egészet alkot.

A könyv segítséget nyújt az elengedésben, a túlzott kontrolltól való megszabadulásban és az újrakezdésben is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Inverteres klíma

Az inverteres klíma abban különbözik, hogy a készülék önmagát szabályozza működése... Tovább

Rusztikus stílus

A szó jelentése: durván megmunkált felület. Fő ismérvei a tömörfából készült... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód