notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezeket a krimi könyveket biztos nem teszed le egy hamar, legizgalmasabb krimi könyvek

hirdetes

Ezeket a könyveket tuti nem teszed le! Ezek a legizgalmasabb krimi könyvek

GE.
Legjobb krimi köynvek

Dan Brown: Da Vinci – kód

A csavart kód Leonardo összes művében megtalálható. - Egy eszeveszett hajsza Európa templomain és kastélyain keresztül. Végre kiderül a megdöbbentő igazság, amelyet évszázadok óta eltemettek. "Ez egy zseni műve." DeMille, Nelson Egy késő esti telefonhívás ébreszti fel a szimbólumtudós Robert Langdont, aki tanulmányúton van Párizsban. A Louvre idős kurátorát meggyilkolták a múzeumban, és a holttestének közelében egy érthetetlen kódot találtak.

Miközben Langdon és a tehetséges francia kriptográfus, Sophie Veveu a rejtély megoldására törekszik, döbbenten fedezik fel a rejtett nyomokat Leonardo da Vinci festményein - annak ellenére, hogy a festő ügyesen elrejtette őket. A Da Vinci-kód a részletekben gazdag, szigorú nyomozás eredménye, amely szakít a klasszikus thrillerregények kliséivel. Villámgyors, intellektuális és többrétegű.

 

Robert Ludlum- A Bourne-rejtély 

Egy félholt fickót egy francia halászhajó legénysége ment ki a vízből. Az idegennek amnéziája van, és állig fel van fegyverkezve golyókkal és egy svájci bankszámlaszámmal a csípőjébe ültetve. Fogalma sincs, hogy ki ő, vagy honnan jött, de hamarosan figyelemre méltó képességekről tesz tanúbizonyságot az önvédelem, a keleti harcművészetek és a nyelvek terén. Mindez veszélyes előzményekre utal. Hősünk tanácstalanul és fáradtan indul útnak, hogy kiderítse, ki ő és hogyan került ilyen veszélybe. Ha valami, akkor a zürichi széfek tartalma ijesztőbb, mint a történelem. Jason Bourne, egy dús bankszámla, és a parancs, hogy lépjen kapcsolatba egy New York-i vállalattal, melynek neve Treadstone.

hirdetes

Bourne-nak fogalma sincs, hogy mindez mit jelent. Nem ismer senkit, mégis mindig felismerik, de úgy tűnik, nem fut össze egyetlen jóakarójával sem az úton. Egyre erősödő paranoiája megalapozott; üldözik, és az élete veszélyben van.

hirdetes

Mario Puzo- A keresztapa

Az első golyó Don Corleone hátát súrolta. A pörölycsapás eltalálta, de a testét az autó felé húzta. A következő két lövés a fenekét súrolta, és a földre taszította az úttest közepén. Közben a két lövöldöző üldözőbe vette, vigyázva, nehogy megbotoljon a csúszó gyümölcsben. Frederico Corleone ekkor szállt ki a gépkocsiból, talán öt másodpercnél nem sokkal azután, hogy a Don először szólt neki. Két további gyors lövést adtak le a Donra, aki a járdán feküdt.

Az egyik lövés a karját, a másik a jobb lábát súrolta. Annak ellenére, hogy a sebek kicsik voltak, szabadon folytak, apró vértócsákat képezve Don törzsének közelében. Don Corleone viszont már elájult. " Mivel időről időre hallanak rólad, a maffia mindennapos hír az emberek gondolataiban.

A Francis Ford Coppola és Marlon Brando által halhatatlanná és világhírűvé tett Don Corleone, a Keresztapa Amerikában landolt, halhatatlan és világhírűvé vált elbeszélése felkelti az olvasók kíváncsiságát és izgalmát. A Szicíliából Amerikába emigrált Corleone család idősebb és fiatalabb generációjának, barátainak és ellenségeinek sorsát, életét és persze halálát követhetjük nyomon, hiszen a szereplők tetteit az Amerikában virágzó maffia diktátumai diktálják, amelyek közül a legfontosabb a már-már közhelyes, de a szervezet tagjai által mindig halálosan komolyan vett vendetta, vérbosszú és zsarolás.

Stieg Larson: A tetovált lány

Nem túlzás azt állítani, hogy ez a valaha készült egyik legjobb mű.

Az bizonyítja, hogy egy viszonylag új elbeszélésről van szó, amely elképesztő sebességgel emelkedett fel a könyveladási ranglistán.

Egyike azoknak a krimiknek, amelyek azonnal a bőrünk alá bújnak, de az elképzelhető legjobb módon.

Izgalmas, váratlan, fordulatokkal teli... minden megvan benne, ami egy kiváló krimit kiemel a többi közül.

Kétségtelenül ott lenne minden idők 100 legjobb krimije között, ha választani kellene.

Agatha Christie: Mert többen nincsenek Nem meglepő, hogy ez az egyik legjobb thriller, ami valaha készült. Nyolc személyt hívnak meg egy aprócska szigetre, ahol az időjárás szeszélyei elzárják őket a külvilágtól, a szakáccsal és a komornyikkal együtt Agatha Christie legismertebb és legkedveltebb krimijében, amely először angolul Tíz kicsi néger címmel jelent meg.

Titkos meghívásuk rejtélyes módon nem érkezik meg, de a vendégeket ez eleinte nem érdekli, mert az ételek elképesztőek, a portói bor pedig kiváló. Vacsora után azonban egy hang mindannyiukat hibáztatja. Gyilkossággal vádolják őket. Nem sokkal később egyikük meghal... és a vacsoraasztalon lévő 10 kis katonafigura közül az egyik eltűnik.
Vajon igazak a vádak?

Gillian Flynn: Holtodiglan 

A romantikus hollywoodi filmekben az elbeszélés egy ásóval, egy kapával és egy nagy haranggal fejeződik be. De mi történik ezután? Mi történik, amikor a kellemes álom elillan, és nem vagyunk biztosak benne, hogy az a személy, akinek igent mondtunk, valóban az-e, akinek mondja magát?

Amy és Nick ötödik házassági évfordulóját tragédia árnyékolja be: Amy eltűnik, és minden nyom a gyönyörű férj, Nick bűnösségéhez vezet. Amy naplójának tényeiből és a jelenben futó cselekményszálból lebilincselő pszichológiai thriller kerekedik. Az olvasót meglepi, milyen gyorsan átfordulhat egy szeretetteljes kapcsolat élő rémálommá... Vajon pontosan ki tette pokollá a másik életét?

Megdöbbentő és lebilincselő történet az erőszak természetéről, a kapcsolatokban rejlő hatalmi dinamikáról és a mindent átható sötét titkokról. "Van valami idegesítő abban, amikor egy kellemes élmény felidézése után borzongás kerít hatalmába."

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Absztrakt

Az absztrakt szó jelentése: elvont, formabontó. A művészetben és az építészetben a... Tovább

Sárgatúró

Az ünnepi asztal egyik legfinomabb eleme a sárgatúró, aminek a legnagyobb hagyománya a... Tovább

Tovább a lexikonra
Kiegészítők