notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Valami igazán finom sütit készítenél? Itt vannak a legfinomabb epres sütireceptek!

hirdetes

A legfinomabb epres receptek

vd
A legjobb epres receptek

Akkor folytassuk is az elkészítéssel!

Elkészítés:


Keverjük össze egy nagy tálban a lisztet a sütőport és a sót (ha van robotgépünk még jobb, ha azzal csináljuk). Adjuk hozzá a hideg vajat és addig keverjük, amig az állaga nedves homokra nem hasonlít. Ekkor tegyük bele a tojással összekevert tejszínt. A végeredménynek egy ragacsos masszának kell lennie, ne legyen hígabb. Készítsünk elő egy sütőpapírral kibélelt tepsit és egy lisztbe mártott fánk- vagy nagyobb méretű pogácsaszaggató formát ráhelyezve töltsünk bele nagyjából 1,5-2 evőkanálnyi tésztát. Nem kell, hogy szabályosak legyenek, ízülésünkhöz mérten igazgassuk őket. Ha ezzel megvagyunk, tegyük be a tepsit a 190 fokra előmelegített sütőbe és 30-35 perc alatt süssük aranybarnára.
Amíg a tészta sül készítsük el az epreket. Tisztítsuk meg alaposan és csumázzuk ki őket, majd ízlés szerint kockázzuk vagy vagdossuk össze őket. Tegyük egy tálba és öntsük rá a cukrot, majd hagyjuk, hogy levet eresszen.

hirdetes
A hideg tejszínt verjük fel habbá, és amikor már kezd habosodni, öntsük hozzá kisebb adagokban a porcukrot. A vége felé öntsük hozzá a vanília kivonatot, vagy egy vaníliarúd kikapart magjait. Ha elkészült a hab, tegyük hűtőbe, amíg fel nem használjuk. 
Ha a kekszek megsültek, vegyük ki őket a sütőből és várjuk meg, míg kihűlnek. A sütik összeállításához kettévágjuk a kekszeket, megtöltjük tejszínhabbal és eperrel, meglocsoljuk az eper levével és azonnal tálaljuk.

Epres túrógombóc

Hozzávalók:

½ kg tehéntúró
120 g búzadara
20 g szobahőmérsékletű vaj
½ citrom reszelt héja
3 tojás
2 csapott ek egész mák

hirdetes
1 ek porcukor
1 csipet só
100 g zsemlemorzsa
70 g vaj

Elkészítés: 


A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a vajat, a porcukrot, a sót, a citrom reszelt héját, a mákot, a tojássárgákat és a búzadarát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán a túróba forgatjuk. Ezután vizes kézzel gombócokat formázunk, minden gombóc közepébe egy fél szem epret teszünk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük a gombócokat. Miután feljöttek a víz felszínére 3-4 percig főzzük, majd kiszedjük és lecsepegtetjük őket.

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát. A lecsepegtetett gombócokat a morzsába forgatjuk. Tejföllel és eper lekvárral tálaljuk. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Őszi nagytakarítás

Évente egyszer, ősszel feltétlen szükséges nagytakarítást végezned otthonodban, mert ezzel... Tovább

Rendezvényhelyszín vidéken

Egy rendezvényhelyszín vidéken lehetővé teszi, hogy az esemény résztvevői egy nyugodt,... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás Konyha