Valami igazán finom sütit készítenél? Itt vannak a legfinomabb epres sütireceptek!

A legfinomabb epres receptek

vd
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az egyik legfinomabb gyümölcsből rengeteg féle süteményt és édes falatot lehet készíteni, ráadásul isteni finomak.  Az eper már önmagában nagyon finom és zamatos gyümölcs, hát még hogy ha sütünk is belőle valamit, biztosan mindenkit megnyersz vele magadnak. 

A legjobb epres receptek

Epres-habos süti


 

Hozzávalók a tésztához:


50 dkg liszt
20 dkg vaj
3 ek kristálycukor
2 tk sütőpor
1 cs vaníliás cukor
0,5 dl hideg víz
5 tojássárgája

 

Hozzávalók a töltelékhez:


20 dkg cukor
2 cs bourbon vaníliás cukor
2 cs vaníliás pudingpor
1 dl olaj
5 db tojás fehérje
40 dkg eper
csipet só

 

Elkészítés:


A tészta száraz alapanyagait (liszt, sütőpor) keverjük össze, majd adjuk hozzá darabokban a hideg vajat, cukrot, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot. Ha minden benne van a tálban, gyors mozdulatokkal keverjük össze és gyúrjuk át jó alaposan a tésztát.

Figyeljünk oda az állagra. Egy könnyen nyújtható, nem túl lágy tésztát kell kapnunk. Szükség esetén hígíthatjuk még egy kis vízzel, vagy ha túl lágy lett adhatunk hozzá még egy kis lisztet.

A kapott masszát válasszuk szét és az 1/3-át fóliába csomagoljuk be, majd tegyük be a fagyasztóba legalább 1 órára pihenni, hogy megdermedjen, és reszelhető állagú legyen.

hirdetes
A megmaradt tésztát nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben süssük elő aranybarnára 20-25 perc alatt.

Amíg a tésztánk sül, tisztítsuk meg az epre alaposan, távolítsuk el róla a szárát és kockázzuk fel.
Ha kész az eper, lássunk hozzá a habhoz. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, és amikor kezd keményedni, szépen részleteiben adagoljuk hozzá a cukrot. A cukor után öntsük hozzá a pudingport és amikor már jó kemény lett a hab, öntsük hozzá az olajat és verjük tovább legalább 1-2 percig.

Ha elkészült a hab, vegyük elő a teljesen kihűlt tésztát és kenjük meg a habbal jó alaposan, egyenletesen, majd helyezzük fel rá a felkockázott epret. Ha kész, vegyük elő a megdermedt tésztát a fagyasztóból és egy reszelő legnagyobb lyukán reszeljük rá a hab tetejére. A tésztának nagyobb szemű morzsa állagúnak kell lennie, ettől lesz szép a sütemény. Ha készen vagyunk, helyezzük vissza a sütőbe és a korábbi 180 fokon süssük tovább készre 35-40 perc alatt.

hirdetes

Ha elkészült, vegyük le sütőpapírral együtt a tepsiről egy rácsra és hagyjuk kihűlni. Ha már teljesen kihűlt, vágjuk szép egyenletes kockákra és már fogyasztható is.
 

Epres keksz süti

 

Hozzávalók:


A tésztához:

37,5 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 csipet só
5 dkg cukor
18 dkg hideg vaj
2 tojás
1,5 dl tejszín 


Az eperhez:

1 kg eper
10 dkg cukor
1/2 ek vaníliakivonat


A tejszínhabhoz:

4 dl habtejszín
2 ek porcukor
 

A receptet a következő oldalon találod!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Kenyérlángos

A kenyérlángos valójában a lepényféle sült tészták csoportjához tartozik. Abban... Tovább

Vendégház

A vendégház legtöbb esetben panziót jelent, de ha családi ház kertjében álló kis házra... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb lakberendezési hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.