notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hogyan tudod felbecsülni mennyit ér jelenleg lakásod? Íme, a megoldás!

hirdetes

Hogyan tudhatod meg pontosan, mennyit ér lakásod? Így tudod felbecsülni értékét

Váczi Péter

Általában egy-egy lakás vagy ingatlan értékének pontos becslése a szakértők feladata, mégis, akár laikusként is megpróbálkozhatunk vele, ezzel is egy bizonyos képet készítve, mennyit is ér éppen eladásra szánt otthonunk.

Lakásérték becsülés

Abban az esetben, ha már Te is eljátszottál azzal a gondolattal, hogy vajon mennyit is érhet egy-egy adott pillanatban otthonod, akkor alábbi cikkünkben eláruljuk, hogyan derítheted ki, milyen anyagi értékkel is bír lakásod.


Hogyan érdemes hozzákezdeni?


Nem számít, hogy csak csupán kíváncsiságból tettük fel magunknak az alábbi kérdést, vagy éppen szeretnénk eladni lakásunkat, mindenképpen tudnunk kell, hogy egy összetett feladatra vállalkozunk a becslés kapcsán.


Elsősorban négyzetméterárakból szokás kiindulni, ugyanis ez képes egy kézzelfogható összehasonlítását. Amennyiben viszont laikusként kezdünk neki a becslésnek, annyira pontosan, mint egy szakember nem fogjuk tudni meghatározni az árat. 

hirdetes


A becslés kapcsán azzal is érdemes tisztában lenni, hogy milyen árak mozognak jelenleg a piacon – arra azonban figyelni kell, hogy ezek csupán hirdetési, nem eladási árak. A különböző hirdetési portálok is ajánlatokat tesznek, s mivel nem tudjuk mik alapján történt meg becslésük, fenntartással kell őket kezelni.


Milyen módszereket érdemes használni?


Nem csak az fogja meghatározni lakásod értéket, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik, akár két ugyanolyannak tűnő lakás meghatározása is sokkal árnyaltabban történik.


Amikor valaki amellett dönt, hogy eladja lakását, akkor először érdemes elkezdeni figyelni a hirdetéseket. Érdemes közöttük keresni egy a sajátunkhoz hasonló ingatlant, majd lementeni, hetente ránézni, hogyan változik annak ára. Amennyiben huzamosabb ideig nézzük a hirdetéseket, egy-két hónap után ki fog alakulni egy kép, milyen árban mozognak a kategóriánkban az ingatlanok.

hirdetes


Amennyiben szeretnél belefolyni még jobban a témába, akkor érdemes a lementett otthonokat felkeresni, megtekinteni őket belülről, így is egy árnyaltabb képet kapva arról, hogy a sajátodat mennyiért lehetséges hirdetni. Fontos kiemelni, hogy mindezt józan szemmel, ésszel érdemes megtenni.

 

Cikkünk még nem ért véget – amennyiben szeretnél tovább olvasni, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Dán lakberendezési stílus

A dán lakberendezési stílusra a fehér falak és világos padló jellemző, sok természetes... Tovább

Tető szigetelés

A tető szigetelése már 5-8%-kal csökkenti a fűtési költségeket. Megcsinálhatjuk magunk is,... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet Épületek Kis lakás