Mit lehet a kézipoggyászban vinni ha repülőgéppel utazol?

hirdetes

Ezt tartalmazhatja a kézipoggyász, ha repülőn utazol 2018-ban

VZS
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2018-tól új szabályok léptek érvénybe a kézipoggyászt illetően, repülőgéppel történő utazáskor. Íme a lista, melyből megtudhatjátok mit lehet és mit nem!

Mit lehet a kézipoggyászban vinni ha repülőgéppel utazol?

2018- tól új szabályok léptek érvénybe a kézi poggyászt illetően, repülővel történő utazáskor. Mi azt javasoljuk olvassátok el a most következő listát, hogy váljon világossá mit lehet és mit nem szabad magatokkal vinnetek, ha repülővel utaztok, így elkerülhetitek a kellemetlenségeket.

 

Milyen dolgokat vihettek magatokkal

 1. Élelmiszerek

Egy repülő fedélzetére vihettek magatokkal élelmiszer terméket kivéve a folyékony és a zselés állagú ételeket.

dió,

keksz,

gyümölcs,

chips

kisgyermekek számára babaételek

 

Vásárolhattok ennivalót a repülőn is, vagy a reptéri ellenőrzést követően a reptér területén lévő boltokban, ha joghurtot, limonádéd, zselét vagy ezekhez hasonló élelmiszereket találnak nálatok elkobozzák. A repülőgép fedélzetére, csak a reptéren vásárolt folyadékok felvihetőek, vásárlást követően el kell tenni a blokkot, mert a későbbiek folyamán kérhetik. Ha konzerv vagy befőttesüvegben tárolt étel van nálatok, azt is elveszik tőletek, felszállás előtt. Az ételt amelyet magatokkal visztek tegyétek átlátszó, zárható zacskóba, így könnyebben ellenőrzik.

hirdetes

Nagyon fontos tudni a repülőgép társaság szabályait. A Charles de Golle – i repülőtéren tilos a kézipoggyászban sajtot felvinni a repülőre.

A Duty Free termékek megvásárolhatóak a reptéren, az a lényeg, hogy a boltban kapott zacskóban vigyétek fel a megvásárolt dolgokat a gépre és őrizzétek meg a blokkot, a termék vásárlásakor, mert az ellenőrzőhelyeken kérhetik.

 

2. Gyógyszerek

A fedélzetre felvihettek

tablettát,

különböző cseppeket,

kötszert,

hirdetes

oxigénes vizet.

 

A gyógyszereknek a gyári csomagolásban kell lenniük. Ha az utazni készülő személy valamilyen ortopéd problémával küszködik, felviheti magával ortopédiai segédeszközeit. A folyékony gyógyszerek, cseppek legfeljebb 100 ml-sek lehetnek. A folyékony állagú gyógyszereket 1 literes űrtartalmú zárható műanyag tasakba kell tenni. A 100 ml-nél nagyobb tégelyeket a biztonsági ellenőrzés folyamán elkobozhatják. Nem lehet felvinni a repülőre fecskendőt.

Kivételt képeznek az olyan betegek, akik pl. rendszeresen injekciót kell kapjanak, mint az inzulin. Az ilyen esetekben orvosi igazolás szükséges.

 

Lapozz egyet és tudd meg miket vihettek magatokkal a kézipoggyászban 2017-ben!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Nyaralás, hotelek Utazás

Lakberendezési szakszótár

Lakberendezés

Évről-évre mindig megújulnak a lakberendezési trendek, amiket mi igyekszünk követni. A... Tovább

Oscar Niemeyer

A brazil oktatási miniszter Lúcio Costa irodáját kérte fel a Nevelési és Egészségügyi... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes