notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hogyan lehet egyszerűen elkészíteni egy kerti tavat? Mostani cikkembene elárulom, hogyan tudod elkészíteni egyszerűen kerti tavad

hirdetes

Készítsd el egyszerűen Te is mesébe illő kerti tavad

TK
Meseszép kerti tó

Következő lépés: ideje lefedni


Érdemes a kiásott területet először alaposan megtisztítani. Nagyon fontos, hogy megfelelően eltávolítsuk a köveket, illetve egyéb durvább rögöket, melyek majd úrban lehetnek a mesebeli tavunk kialakításában. Ennek majd akkor lesz jelentősége, ha leterítjük a ponyvákat, ugyanis ezek a durvább talajdarabok képesek lehetnek kilyukasztani a ponyvánkat, ezzel kárt téve a tóban. 


Érdemes először az előbbi indok végett egy vékonyabb homokréteget helyezni először a kiásott területre, így biztosak lehetünk abban, hogy majd a lehelyezésre kerülő fóliát nem fogja semmi felsérteni.


Először egy geo textíliát ajánlott lehelyeznünk a homokrétegre. Terítsük le, simítsuk ki, s győződjünk meg ismét arról, hogy semmi sem fogja majd bántani.

hirdetes


A következő lépés a tófólia lesz. Ezt szintén óvatosan terítsük ki, majd egyengessük el a meder alján. A kiálló széleket hajtsuk vissza, majd a pereme között sziklákkal, valamint a kiásott föld egy részével temessük vissza.


Dolgozzunk növényeinkkel


Ilyenkor már a tóba nem tudunk ásni, így máshova fogjuk elültetni növényeinket. Ilyenkor csak helyezd el a választott növényeidet szabad gyökeresen, vagy cserépben a megfelelő helyre. A mélyvízi növényeket, mint például a tavirózsákat tegyük a kiásott meder aljára, vagy a legfelső „lépcsőfokra”, így mielőbb képes lesz majd a víz beteríteni őket. 


Engedd szabadjára a természetet


Nem lesz majd a későbbiekben szükséged arra, hogy újratöltsd tavadat, a növények locsolásával sem kell foglalkoznod. Ezt hagyd az esőre, ami pótolja majd tavad vízveszteségét, ezáltal is biztosítva tavad önálló életét.

hirdetes


Engedd fel vízzel!


Ha már minden a helyén van, akkor ideje tóvá varázsolni a tavad! Ügyeljünk feltöltésénél arra, hogy csak lassan folyassuk bele a vizet, így is biztosítva a tó egyenletes feltöltését, valamint, hogy a növények is a helyükön maradjanak.


Itt az ideje díszíteni!


Egy tavat rendkívül egyszerű kreatívan feldíszíteni! Gondolkozhatsz egy csobogóban, szökőkútban, de akár halakat is telepíthetsz bele. Engedd, hogy szárnyaljon fantáziád!

Neked van már kerti tavad?


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Hűtőszekrény

A hűtőszekrény olyan szerkezet, mellyel mesterségesen a környezetnél alacsonyabb... Tovább

Kerti munka

Minden olyan munka, melyet a kertünkben, udvarunkon végzünk. Növényekkel, virágokkal, a... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Kert Növények Természet