notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hogyan lehet egyszerűen elkészíteni egy kerti tavat? Mostani cikkembene elárulom, hogyan tudod elkészíteni egyszerűen kerti tavad

hirdetes

Készítsd el egyszerűen Te is mesébe illő kerti tavad

TK

Egy kisebb kerti tó képes könnyedén feldobni környezetedet, ráadásul elkészítése is gyerekjáték! Mostani cikkemben elárulom lépésről lépésre, hogyan tudod a legegyszerűbb módon megalkotni mesébe illő tavadat!

Meseszép kerti tó

Mindenki igényes környezetére, kertjére, és éppen ezért is igyekszik a legtöbbet kihozni belőlük. A kerti tavaknak nem csak esztétikai értékük van, de megvan a saját kis előviláguk, amit rendkívül érdekes figyelemmel kísérni. Amennyiben még tavasszal elkészíted azt, növényeid, valamint egyéb élőlényeid még a tél beköszönte előtt képesek lesznek a környezetükhöz hozzászokni, illetve megfelelően letelepedni benne. 


Lássuk tehát, hogyan tudod egyszerűen elkészíteni, lépésről lépésre!


A megfelelő hely kiválasztása


Az első lépés a tó számára a legmegfelelőbb terület kiválasztása. Mindenképpen olyan helyet kell keresned kertedben, ami nyitott, de meglehetősen napos. Ez majd a kis kerti tó életében játszik fontosabb szerepet. Emellett érdemes arra is figyelned, hogy a már kiválasztott területtől minél messzebb helyezkedjenek el a fák. Ez két dolog miatt fontos: az egyik, hogy nem fogják a fák gyökerei bántani a már kiépített kertedet, feltúrni azt, valamint a tó sem lesz útban a fák fejlődésében. A második érv a fák távoltartása érdekében, a leveleik. Gondolj bele, hogy mennyi galibát tudnak okozni, olyan szempontból, hogy nyáron a fa lombkoronája végett nagyobb területet képes lesz tavadból leárnyékolni, arról nem is beszélve, hogy ősszel, amennyiben hullajtja a növény azokat, napi szinten kell majd tavad takarítanod.

hirdetes


hirdetes
Áss kialakítása során legalább 1 méter mélyre


Érdemes megfelelően mélyre kiásni kerti tavadat.


Első lépésként viszont mindenképpen rajzold le annak körvonalait, majd ásd ki úgy a vonalak mentén, hogy a talaj szintezve legyen. A talajkülönbségek folytonos kialakítása közepette a tó kiásását addig folytasd, amíg az el nem éri az 1 méter mélységet. Ez, a legmélyebb pont legyen a kerti tavad középpontja.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Biztonságtechnika

A biztonságtechnika alapján a védelem megtervezésekor a tervező és a tulajdonos, aki valamely... Tovább

Kőalkotás

A száraz kőművészet egy mára már csak kevés helyen őrzött hagyomány. Lényege, hogy a... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Kert Növények Természet