notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így kell jól mázolni a kerámiát! Mázold jól a kerámiádat! Mázolási trükkök

hirdetes

Így kell jól mázolni a kerámiát! Mázolási trükkök

GE.
Kerámia mázolása

3. lépés


Válassza ki, hogyan fogja felvinni a mázat. A bisque-égetett kerámiákat vagy belemártja a mázba, vagy ráönti a mázat, vagy ecsettel felhordja a mázat.

A The Crucible kerámia tanfolyamain almázzal adunk színt és mintát, mielőtt felvisszük a mázat, amely lezárja és vízállóvá teszi a kerámiát. Az alulmázak kis mennyiségű gumit tartalmaznak, ami megkönnyíti az irányítást, amikor a kerámiára festjük őket. Két-három rétegben alkalmazza. Győződjön meg róla, hogy letörölte a mázat a darabja aljáról, mielőtt félreteszi száradni.

4. lépés


Égesse ki a mázat az utasításoknak megfelelően. A mázakat alacsony vagy közepes tűzesethez sorolják, és ha rossz beállítással égeti őket, a darabja eltörhet.

Az alacsony tüzelésű mázakat 1845 Fahrenheit fokon égetik ki. Az alacsony tüzelésű mázak kiválóan alkalmasak, ha egy nagyon specifikus, ellenőrzött dizájn van a fejében. A kapott színek élénkek és kiszámíthatóak lehetnek, és nem olvadnak össze nagyon.

A közepes tűzesetű mázakat 2192 Fahrenheit fokon égetik. A színek hajlamosabbak a nagyobb változatosságra, és összeolvadnak, hogy romantikusabb vizuális hatásokat hozzanak létre.

A magas tüzelésű mázakat 2305 Fahrenheit fokon égetik, ami erős és üveges kerámiát eredményez. A színválaszték általában korlátozottabb.

Hogyan mázasítson otthon kerámiát egy barkácskemencében?

A mázas kerámiákat kemencében kell égetni, hogy a szilícium-dioxid megolvadjon, a máz pedig folyjon és összeolvadjon a kerámiával. Van néhány módja annak, hogy saját kemencét építsen a kerámia otthoni égetéséhez. Ne feledje, hogy mindig gyakorolja a biztonságot, és forduljon szakemberhez, ha segítségre van szüksége.

hirdetes

Gödörben égetés

Ásson egy legalább egy láb mély gödröt a kertjében, és gyújtós és fa segítségével rakjon tüzet a gödörben. A gödrök akár 2000 Fahrenheit-fokos hőmérsékletet is elérhetnek. Készüljön fel arra, hogy legalább hat órán át égeti a kerámiákat. Lehetősége van arra, hogy különböző fémoxidok, só hozzáadásával, vagy akár a gödörben lévő oxigén mennyiségének csökkentésével mintákat és színeket adjon hozzá.

Téglaégető kemencék

A téglaégető kemencék a gödrös égetéshez hasonlóan használhatók. Választhat, hogy ás egy gödör tüzelőgödröt, és kibéleli azt téglákkal, a tüzet pedig a téglák belsejében építi fel. Alternatív megoldásként építhet egy téglakemencét a föld fölé, amelyben a kerámiákat égetheti. A téglaégető anyagának kiválasztásakor ajánlott inkább tüzes téglát használni, mint építő téglát, hogy ne repedjen meg a tüzelés során. A kemence építése során a belsejébe polcokat helyezhet el, amelyeken tárolhatja a kerámiákat, miközben éget. Építsen tüzet a belsejében, mintha gödörben égetne. Ha a kemence kihűlt, általában körülbelül tizenkét óra elteltével, kiürítheti.

Hordós kemencék

A hordós kemence egy másik, a gödrös égetéshez hasonló módszer, amely egy hordót használ a tűz és a kerámia elhelyezésére. Kezdje azzal, hogy néhány lyukat fúr egy acél szemetesláda aljára, hogy lehetővé tegye a levegő áramlását, majd fektessen le egy kavicsalapot. Ezután a kavics tetejére egy éghető anyagot, majd erre egy réteg kerámiát, és így folytatjuk az építkezést. Szabadon szórhat fémoxidokat és sókat is, hogy a színeket eltolja, és felületi dizájnt adjon a kerámiának.

hirdetes

Raku kemencék

A raku kemence építésének legegyszerűbb módja, ha egy kis acél szemetesládát használunk, lezárható fedéllel. Bélelje ki a kannát belülről kerámiaszállal, és rögzítse nikkel-króm dróttal. Vágjon egy kis lyukat a kanna aljára, hogy átszűrje rajta a hőforrást. Jól működik egy nyomógombos gyújtású propánlámpa, amely egy propántartályhoz csatlakozik, és 3000 Fahrenheit fokot is elérhet.

Csatlakoztasson egy termoelemet, hogy tudja, mikor éri el a kemence az 1800 Fahrenheit fokot. Töltse be a kerámiát a kemencébe, kapcsolja be a gázt, és amint eléri az 1800 fokot, tartsa ezen a hőmérsékleten öt percig. Óvatosan vegye le a fedelet egy fogóval, és vigye ki a vörösen izzó kerámiát a kemencéből egy másik, éghető anyagokkal teli kis szemetesbe. Zárja le ezt a kis kukát egy fedéllel, hogy redukciós légkört teremtsen, és hűtse le a darabját a szabad levegőn. Ne feledje, hogy a raku kerámia nem vízálló és nem élelmiszer-biztos.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Céges takarítás

A céges irodahelyiségek takarítását nem mindegy, hogy kire bízzuk. Mivel megrendelőként nem... Tovább

Kerti pajta

A pajta egy nagyméretű, istállószerű épület, ahová a jószágot rossz időben, télen... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY