notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Különleges dizájn - Élő fa otthonodban

hirdetes

Óriási ötlet - Élő fát a házba

Piszter Henriett

Elképesztő kreativitással bír a tervezők némelyike! Fantasztikus megoldást találtak arra, hogy megmentsék ügyfeleik gyönyörű fáit a kivágástól, "csak" mert szegény pont ott merészelt megnőni, ahova a házat megtervezték. Ezek az ötletek fantasztikusak és páratlanok! Ha teheted te is mentsd meg kedvenc fádat hasonló módon!

Csodálatos mini erdő az előszobádban

Vannak olyan helyzetek, amikor az ember nem követheti a hagyományos módszereket és érzi, hogy e helyett a szívére kell hallgatnia! Ezek a tulajdonosok felismerték, hogy órási értéke van annak, amikor egy fantaszikusan nagy fa évtizedekig él és növekszik. Nem lehet olyan könnyen pótolni őket, akkor sem ha ültetünk kicsit arrébb másikat. Enne a háznak a tulajdonosai úgy döntöttek, hogy a korábban kialakított kerti pihenőt, a hozzá tartozó fákkal, nem kivágják, hanem körbeépítik. Természetesen óriási figyelmet szentelve a gyökerek épségének, mivel azok szerte szét növekednek és nem láthatók. Szerencsére olya csapattal dolgoztak, akik szemmel láthatóan ügyeltek a fák épségére. Csodálatos az eredmény!

Csodálatos mini erdő az előszobádban

Egy igazán letisztult és minden ízében modern házat látunk, ami ízlés dolga, hogy tetszik-e, vagy sem. Viszont az tény, hogy nagyon feldobja a beállított fa a teret. Ez a fácska is pont az épület helyére nőtt, ezért úgy döntött a tulajdonos, hogy ha másképp nem is, de cserépben szeretné viszont látni. Mivel kellően magasra terveztette házát, ezért az átrium lehetővé teszi, hogy elférjen benne a fa és elegendő napfényt kapjon. Arra kíváncsi lennék, hogy hány évig fér el bent, mert ahogy elnézem nincs sok helye felfelé.

hirdetes
Csodálatos mini erdő az előszobádban

A Belgiumban levő Charleroi Fotográfiai Múzeumba is beterveztek néhány fa csemetét, mert valami különlegesélményt szerettek volna nyújtani az idelátogatóknak. Ez sikerült is! Páratlan élmény élő fák árnyékában megiszogatni a csésze kávénkat miután megtekintettük a kiszemelt kiállításokat! Én biztosan megnézném, ha kicsit közelebb lenne!

Csodálatos mini erdő az előszobádban

Olaszországban járunk, ahol egy fantasztikusan kifejlett matuzsálem olíva fát tartott meg az épület tulajdonosa. Érdekessége, hogy egy üvegkalitkát építettek köré, amit felülről ki lehet tárni. Gyönyörű látványt nyújt és emeli a tér szépségét. Megkóstolnám a termését!

Csodálatos mini erdő az előszobádban

A következő házikóban is azokat a fákat láthatjuk beépítve, amik annak helyén álltak. Pontosan arra a helyre pozícionálták őket, ahol korábban növekedtek sok évig. Ebben az esetben viszont nem sikerült megmenteni őket élve. Így aztán úgy döntöttek, hogy miután eltávolítják őket helyükről kiszárítják és megfüstölik őket. Így minden nedvesség elhagyta a törzsöket és vissza lehetett állítani eredeti helyükre őket, igaz kicsit más formában. A fehér falakkal eszméletlen látványt hoztak létre a kontraszt segítségével!

hirdetes
Csodálatos mini erdő az előszobádban

Ez a Japán gyerekszoba egy helyi óvodához tartozik. A bent található fát kiszárítva a korábban leírt eljárással visszaállították korábbi helyére. Így aztán szolgálhat mászókaként, dekorációs elemként, vagy akár tanmeseként is a gyerekeknek arról, hogyan kell megbecsülni a természetet. Bár élve nem sikerült beállítani a helyiségbe, mégiscsak egy olyan mentalitásról árulkodik, ami nem pocsékolja, hanem felhasználja okosan még azt a fát is, ami sajnos útban volt. Lehet tanulni belőle!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Húsvét

Húsvét előtt mindenki nagytakarítást tart, tojásokat fest, csokitojásokat és nyuszikat... Tovább

Indusztriál stílus

Az indusztriál lakberendezési stílus egy olyan egyedi és különleges stílus, amelyet... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet