notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Magyarország, a kóklerek hazája

hirdetes

Magyarország, a kókler szakemberek hazája – Egy házfelújítás története

W. King
Magyarország, ahol mindenki érti a szakmát

És a „szakemberek” jönnek is…

Van egy mondás a szakemberekkel kapcsolatban, ami úgy szól, hogy kétszer örül nekik az ember: egyszer, amikor megjönnek, majd másodszor, amikor végre elmennek. Nálunk jöttek-mentek a szakembernek nevezett emberkék, akik közül a legtöbb ezermester volt – na, tőlük kell a legjobban óvakodni. Az ezermestereknek az a legnagyobb hátrányuk, hogy elhiszik azt, hogy ők mindenhez értenek, holott az igazság az, hogy semmihez, de ahhoz nagyon. Ha ezt így megmondod nekik, te vagy a szemét, pedig a vak is látja, hogy az a munka, amit elvégeztek, rossz, minősíthetetlen – ők mégis meg vannak győződve arról, hogy tökéletes. 

A drágább jobb…

hirdetes

Hát persze, ezt egyébként általában azok a szakik mondják, akik abszolút nem értenek semmihez, vagy pedig azok a huszonévesek, akiknek semmi tapasztalatuk, rutinjuk nincs. Na, de nézzük az első kőműves brigádot, a tagjaik mindössze két napot töltöttek nálunk, de már ez is sok volt. Egy régi ablakot kellett kibontani, majd a helyére vésni egy nagyobb lyukat, áthidalót betenni és ennyi, az új nyílászárót már más rakta be.

hirdetes

Már a vésés sem sikerült, de azért berakták az áthidalót, természetesen ferdén, az indok az volt, hogy nem baj, majd az ablakot berakják vízbe és jóvanazúgy. Köszöntem szépen a munkájukat és kitessékeltem őket a kapun. Hogy miért? Mert ők csinálták volna az egész csempézést a fürdőben, de ha egyszer nem ismeri a vízmértéket, akkor hogy fog csempézni?

A drágább jobb, így kezdtem az elején, ők voltak azok, akik 5000 forint/négyzetméter áron csempéztek volna. Ismerősömnél ők csinálták volna, megint az a volna…A régi csempét leverték, de ezt is rosszul csinálták, sok helyen ott maradtak a darabok, de azért rákenték a vízzáró réteget, persze hígítva…bravó, igazi szakik, örültem, hogy elmentek, és már akkor gondoltam, hogy nem lesz ez a felújítás olyan egyszerű, mint gondoltam…Igazam is lett, a következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Olajlámpás

Olajból, vízből, némi dekorációból és befőttesüvegből te is készíthetsz házilag... Tovább

takarító cég

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció Építészet Épületek Fürdőszoba Hálószoba Lakásfelújítás