notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Kifestenéd a hálószobádat? Mutatjuk, hogyan csináld megfelelően! Trükkök a jó festéshez

hirdetes

Kifestenéd a hálószobádat? Mutatjuk, hogyan csináld úgy, mintha egy festő készítette volna!

GE.
Hálószoba festés

7. Alapozza a falat (vagy ne alapozza a mi praktikus trükkünkkel).

Kicsit hátráltat, ha egy nap alatt próbálsz kifesteni egy szobát: Egy sötét fal világos színnel való átfestése (vagy a foltok elfedése) egy réteg alapozót és két réteg festéket igényel - és legalább hat óra száradási időt. (Ha szuper párás helyiségben vagy egy párás napon fested a külsőt, akkor ez sokkal tovább tart)

8. Keverje össze a festéket.

Bár a boltban általában felrázzák helyetted a festéket, egy tisztességes keverés biztosítja, hogy a festéked megfelelően keveredjen. Ez különösen fontos, ha a doboz hosszabb ideig állt a polcon. Bár opcionális lépés, de Rothman szerint a festéket át is szűrheted. "Így könnyebb megszabadulni a festékesdobozból a szennyeződésektől, mintha azok a falon lennének, és később kellene kijavítani."

9. Guruljatok!


Most már készen állsz a fő eseményre. Ha két színnel festesz egy szobát - például csíkokkal -, kezdd először a világosabb színnel, mondja Rothman. Ha megszáradt, futtass festőszalagot az elválasztón, majd fesd a sötétebb színt.

Ha egy színű szobát festesz, a profik szerint így jársz el hengerrel és ecsettel:

hirdetes

Egy ferde ecsettel vagy szivacsos eszközzel "vágjon be", vagy fessen egy két hüvelykes sávot a faborítás és a mennyezet szélei körül. (Ne felejtse el: ezeket a területeket le kell ragasztani, ahogyan az ötödik lépésben elmagyarázzuk).

Fogja a festéktálcát és a hengerét. Sima felülethez 1/4 hüvelykes, félig sima felülethez 3/8 hüvelykes, durva felülethez pedig 5/8 hüvelykes festékhengert használjon - a rossz eszközzel túl sok vagy túl kevés festéket visz fel. Ha latexfestéket használ, először nedvesítse be a hengert, mondja Rothman.
Töltse meg a festéktálca mélyedését körülbelül ¼-ig.

Ezután a festék betöltésekor görgesse a hengert előre-hátra a mélyedésben, amíg az egyenletesen be nem borítja. Végül mozgassa a hengert előre-hátra a felső részen, hogy eltávolítsa a felesleget.

hirdetes

Töltse ki a festetlen középső részt a hengerrel. A legegyenletesebb festékeloszlás érdekében fessen a falra egymást átfedő W- vagy M-alakú vonásokkal.

Hagyja az első réteget legalább néhány órán át száradni, majd ismételje meg a festést. A két réteg között a tálcát és az ecsetet fedje le a festékfelülethez érő fóliával, és tegye hűtőbe.

Profi tipp: Tartson kéznél egy nedves rongyot, hogy a friss fröccsenő festéknyomokat letörölhesse. A megszáradt cseppeket kaparja le hitelkártyával vagy műanyag spatulával.

10. Fejezze be és takarítsa fel

  • Öblítse le az ecsetet és a festőhengerét (ha nem dobja ki) a csap alatt, amíg a víz tisztán nem folyik.
  • A tálcán maradt festékmaradványokat öntse vissza a dobozba; zárja le szorosan a dobozt úgy, hogy egy papírtörlőt tesz a fedélre, és kalapáccsal megkopogtatja a fedél széleit. Öblítse ki a tálcát.

Ha az ecset sörtéi teljesen megszáradtak, csúsztassa vissza az ecsetet az eredeti papírcsomagolásába, hogy a sörték ne fésülködjenek, vagy próbálja ki ezt a barkácsolt megoldást: Hajtson egy vastag papírdarabot a sörték köré; rögzítse ragasztószalaggal.
Távolítsa el a maszkolószalagot, mielőtt lefekszik, és 45 fokos szögben húzza le, hogy elkerülje a felület felszakadását.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Hűtő

A hűtőgép olyan szerkezet, mellyel mesterségesen a környezetnél alacsonyabb hőmérsékletet... Tovább

Pergola

A pergola az egyik legrégebbi szabadtéri és épülethez kötött árnyékolás. Már az ókorban... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakásfelújítás