Legfontosabb szempontok gyerekszoba tervezésénél

hirdetes

Legfontosabb szempontok gyerekszoba tervezésénél

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A külön gyerekszoba létesítése még áldozatok árán is megéri. Fontos, hogy a gyereknek, vagy gyerekeknek legyen saját életterük, egy hely, ahol nem szólnak rájuk, ha szétszórják a játékaikat.

Gyerekszoba berendezése

Ezekre a dolgokra figyelj a gyerekszoba tervezése során:

 
  • Fontos, hogy a gyereknek, vagy gyerekeknek legyen saját életterük, egy hely, ahol nem szólnak rájuk, ha szétszórják a játékaikat, s csak este lefekvés előtt kell rendet rakni (ez utóbbit viszont mindenképpen el kell várni, már egészen kicsi korban). Másfelől ez a szülők számára is kényelmes, mert nem botlanak úton-útfélen a szétszórt játékokba. Emellett kisebb a veszélye annak, hogy felnőtteknek szóló televíziós műsorok nevelik a gyerekeket.

 

hirdetes
  • A berendezés lehetőleg olyan legyen, hogy a gyermek 2-3 éves korától már önállóan elérje a polcokat, fiókokat (legalább az alsókat), s kedvére rakodhasson, illetve el tudja rakni a saját játékait, egyéb holmiját.

 

Gyerekszoba berendezése
  • Fontos, hogy a szoba napsütéses, a berendezés pedig lemosható legyen, és ne helyezz el benne törékeny dolgokat, amelyek sérülést okozhatnak, illetve sajnálnád, ha eltörnének. A kicsik egészséges kíváncsisága miatt – amíg el nem tudjuk magyarázni, meg nem tudjuk jegyeztetni velük, hogy azok veszélyesek –, célszerű biztonsági konnektordugót tenni az üres konnektorokba.
  • hirdetes

 

  • Ajánlatos egyszerű játékokat venni, hogy a gyerek elsősorban játszhasson, ne csak vigyázzon rájuk. A túl sok és bonyolult vagy nagyon specializált játék csak csömörhöz és unalomhoz vezet. Jó, ha egy játszószőnyeg és egy alacsony asztal, (székekkel) is van a berendezésben, így egyaránt kényelmesen lehet a földön játszani és rajzolni.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Gyerekszoba

Lakberendezési szakszótár

Tudor lakberendezési stílus

A Tudor-stílus a Tudor dinasztia uralkodása alatt létező építészeti stílus Angliában, mely... Tovább

ügyviteli titkár tanfolyam

Az ügyviteli titkár tanfolyamon elsajátítható az a szakmai tudásanyag, mely során... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes