notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Gasztro ajándék tippek: 6 karácsonyi recept, amik tökéletesek karácsonyi ajándékba- íme 6 gasztro ajándék tipp

hirdetes

Gasztro ajándék tippek: 6 karácsonyi recept, amik tökéletesek karácsonyi ajándékba

VN, NA
Gasztro ajándék tippek

Ropogós hópelyhek

Készíts ropogós hópelyheket, amiket akár ehető karácsonyfadíszekként is odaajándékozhatsz szeretteidnek!

Hozzávalók:

•    200g fehér csokoládé főzéshez, vagy olvasztható cukorbevonó
•    32 db nem sózott perecropi (nagyjából 45 g)
•    fehér vagy ezüst ehető cukorgyöngy (vagy bármilyen tetszőleges ehető dísz)

Elkészítés:

1.    Bélelj ki egy sütőtálcát sütőpapírral.
2.    Óvatosan olvaszd meg a fehér csokoládét vagy cukorbevonót egy mikróban vagy forró gőz felett. Ha az utóbbi módszert választod, ügyelj rá, hogy a víz ne kerüljön a tálba és ne is érintkezzen annak aljával.
3.    Öntsd a perecropikat az olvadt csokoládéba vagy cukormázba, és óvatosan keverd össze őket, nehogy széttörjenek.
4.    Egy villa segítségével emeld ki a pereceket a csokoládéból, és óvatosan rázd le őket, hogy az extra bevonat visszacsepegjen a tálba. Ez után helyezd őket a sütőpapírral kibélelt sütőtálcára és helyezd azt a fagyasztóba 5 percre, hogy megkeményedhessenek.

hirdetes
5.    Mártsd újra a csokoládéba a pereceket, majd helyezz 4-et egymás mellé a kibélelt tálcára, és óvatosan nyomd össze őket a „hegyüknél”, így megalkotva a hópihéket. Egy kis kanállal cseppents egy kevés olvadt csokoládét arra a pontra, ahol összeérnek, hogy az befolyhasson közéjük, és jobban összetarthassa őket, mikor megkeményedik.
6.    Mielőtt kihűlnének, helyezd fel rájuk a tetszőleges ehető díszeket.
7.    A feldíszített hópelyheket hagyd kihűlni egy hűvös helyen, vagy akár a fagyasztóban, ha nem szeretnél sokat várni.

Sajtos-rozmaringos keksz

Ezek a kekszek nem csak finomak, de elkészítésük is végtelenül egyszerű. A rozmaring igazán különlegessé teszi őket, de nyugodtan kihagyhatod a receptből, ha szeretnéd.

Hozzávalók:

•    80 g teljes kiőrlésű liszt

hirdetes
•    80 g sima liszt
•    100 g hideg vaj, feldarabolva
•    100 g cheddar sajt, apróra reszelve
•    1 kis szár rozmaring apróra darabolt levelei (kihagyható)
•    1 nagy tojás sárgája

Elkészítés:

1.    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (légkeverésesen 160°C-ra, gázsütő esetén 4-es fokozatra). Öntsd a liszteket egy tálba, majd keverd hozzá a vajat, míg a keverék állaga a kenyérmorzsáéra nem hasonlít. Keverd hozzá a sajtot és a rozmaringot (ha használsz), majd add hozzá a tojássárgáját is és keverd össze a hozzávalókat egy villával.
2.    Amikor a keverék kezd összeállni, kezdd el kézzel meggyúrni a tésztát.
3.    Készíts dióméretű golyókat a tésztából, majd helyezd őket sütőpapírral kibélelt sütőtálcákra. Egy villával enyhén lapítsd össze őket, majd helyezd a tálcát a sütőbe 12-14 percre.
4.    A kész kekszeket hagyd kihűlni egy kicsit a sütőpapíron, majd helyezd őket konyhai rácsra, hogy teljesen kihűlhessenek. A kész kekszeket légmentesen lezárva egy hétig lehet tárolni.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kőház

Kőből a XV. századtól egészen a XIX. századig építettek házakat, amik nagyon tartósak... Tovább

Adventi koszorú

Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni. Az adventi koszorú ősét... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Főzés Háztartás Recept Sütés Színes ötletek