notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Többé nem ragad össze a főzött tészta

hirdetes

Ezután soha többé nem ragad majd össze a főzött tészta!

Még a tapasztalt háziasszonyok közül is kevesen tudják ezt a trükköt, pedig nagyon hasznos! Ha megismered ezt az egyszerű tippet, többé nem fog összeragadni a főzött tésztád! 

Többé nem ragad össze a főzött tészta

A tapasztalt háziasszonyok közül is kevesen tudják, pedig egyszerű! Mindenki tapasztalhatta, hogy a főtt tészta pillanatok alatt összeragad, ha leöntötted róla a vizet, és nem teszel rá olajat vagy egyéb zsiradékot.

Lássuk mire figyeljünk főzés közben!

Fejenként 80 és 100 g közötti tésztával kell számolni, étvágy szerint, illetve egy kicsivel többel, ha egytálételről van szó.

Az optimális tésztafőzéshez bátran használjunk nagy mennyiségű vizet, vagyis mintegy 1 litert egy adagnyi (100g) tésztához, mert a tészta így egyenletesebben megfő. Tegyünk sót a vízbe, akkor is , ha édes tésztát készítünk!  Kb egy teáskanálnyit literenként, de én meg is kóstolom a vizet, biztos, ami biztos!

hirdetes

Illetve gazdaságos lefedni a lábost, amíg felforr a víz. Ha már lobogva forr, beletehetjük a tésztát. Ilyenkor  azonnal jól meg kell keverni, különben a tészta összeragad.

hirdetes

A főzőlap hőmérsékletét vissza lehet venni, elég ha közepes tűzön főzzük. Lefedni nem szabad az edényt, viszont kevergetni lehet.

Tartsuk be a tészta gyártója által ajánlott főzési időt, ez a csomagoláson megtalálható. Kis idővel a főzési idő lejárta előtt  kóstoljuk meg a tésztát. A tészta akkor készült el, ha kívülről már nem érezzük ragadósnak, de a belseje még nem teljesen puha. Ha éppen roppan, máris elkészült az “al dente” tészta.

Íme a trükk!

Pedig létezik egy egyszerű konyhai trükk, és nincs több összeragadt tészta!

A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntesz a főzőléhez. Legközelebb próbáld ki!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Hóember

Hóembert már lehet készíteni akár zokniból (elkészítését itt találod), akár műanyag... Tovább

Uszadék fa

Régies, sokat megélt, víz áztatta, nap szítta, textúráját láttatni engedő fa darabok,... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha