notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Forralt fahéjas alma receptje

hirdetes

Forró, fahéjas alma receptje a télre!

fö, NA
Forralt fahéjas alma receptje

Karácsonyi chai fűszeres forralt tőzegáfonyás almalé receptje

Megmutatjuk, hogy hogyan kombinálj otthon olyan ízeket, amikkel ritkán találkozik az ember egy helyen!

Hozzávalók

2,2 liter tőzegáfonyalé + almalé keverék

2 fahéjrúd

Egy 2,5cm-es (nem hámozott) gyömbérdarab, szeletekre vágva

1 púpozott evőkanálnyi egész kardamom magtok

2 csillagánizs

2 teáskanál szegfűszeg

A tűzhelyes módszer

Fogj egy nagy lábast, helyezd bele a hozzávalókat, majd kezdd el melegíteni közel forráspontig.

Ha a keverék már majdnem forr, vedd a legalacsonyabb hőfokra (ha különböző méretű égőid vannak, akkor használd a legkisebbet).

hirdetes

Tedd fel a fedőt majd folytasd a melegítést 30 percig. Ez után azonnal tálalható.

A lassú főzős módszer

Helyezd az összes hozzávalót a lassú főzőbe, majd alacsony hőfokon melegítsd egy óráig, vagy amíg forróvá nem válik. Ez után máris tálalható.

Megjegyzés: A kész italt a lassú főzőben egész nap melegen tarthatod, ha tűzhelyen csináltad, akkor pedig bármikor újra felmelegítheted. Fontos azonban, hogy legkésőbb 3-4 óra elteltével (ha még mindig maradt belőle), szűrd le a levet, mert a benne ázó fűszerek íze egy idő után túl erőssé válik majd. A hideg maradékokat hűtőben tárold.

Következő oldalon eláruljuk a fűszeres almalé receptjét!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában