notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Forralt fahéjas alma receptje

hirdetes

Forró, fahéjas alma receptje a télre!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha beköszönt a tél, akkor eljön a forralt italok ideje is! Ha nem akarsz forralt bort készíteni, akkor próbáld ki a forró fahéjas alma receptjét! Nálunk a család kedvence és még a gyerekek is ihatják!

Forralt fahéjas alma receptje

Ha beköszönt a hideg évszak, akkor hivatalosan is itt a forralt italok ideje. Ha azonban nincs kedved (vagy lehetőséged) forralt bort készíteni, esetleg a fiatalabbaknak szeretnél valami finomat csinálni, akkor kiváló alternatíva lehet egy pohár forralt, fahéjas almalé. Most bemutatom a 3 legfinomabb forralt alamalé receptjét, elsőként a kedvencemet, nézzük is, hogy mi kell hozzá!

 

Forralt fahéjas almalé receptje!

 

Hozzávalók (6 adaghoz)

1,5l almalé

4 evőkanál juharszirup

2 fahéjrúd

6 egész szegfűszeg

6 egész szegfűbors

1 narancs és 1 citrom héja, csíkokra vágva

 

Öntsd az almalevet és a juharszirupot egy nagy rozsdamentes acél lábasba.

Tedd a fahéjrudakat, a szegfűszegeket, a szegfűborsokat és a héjakat egy muszlin zsákba és kösd össze egy konyhai kötözővel. Helyezd a zsákot az almalébe.

Gyújts be a lábas alá közepes hőmérsékleten 5-10 percre, vagy amíg a keverék hőmérséklete közel forrásponthoz ér (ne engedd, hogy felforrjon).

Vedd le a tűzről az almalevet, a zsákra és a tartalmára már nem lesz szükséged. Öntsd az italt bögrékbe és ízlés szerint egy-egy fahéjrúddal már fogyaszthatók is!

hirdetes

 

Lapozz egyet és elmondom a következő ínycsiklandó forralt almás recepteket! Tőzegáfonyás és chai fűszeres forró almalé! Ki ne hagyd őket!

Forralt fahéjas alma receptje

Karácsonyi chai fűszeres forralt tőzegáfonyás almalé receptje

Megmutatjuk, hogy hogyan kombinálj otthon olyan ízeket, amikkel ritkán találkozik az ember egy helyen!

 

Hozzávalók

2,2 liter tőzegáfonyalé + almalé keverék

2 fahéjrúd

Egy 2,5cm-es (nem hámozott) gyömbérdarab, szeletekre vágva

1 púpozott evőkanálnyi egész kardamom magtok

hirdetes

2 csillagánizs

2 teáskanál szegfűszeg

 

A tűzhelyes módszer

Fogj egy nagy lábast, helyezd bele a hozzávalókat, majd kezdd el melegíteni közel forráspontig.

Ha a keverék már majdnem forr, vedd a legalacsonyabb hőfokra (ha különböző méretű égőid vannak, akkor használd a legkisebbet).

Tedd fel a fedőt majd folytasd a melegítést 30 percig. Ez után azonnal tálalható.

 

A lassú főzős módszer

Helyezd az összes hozzávalót a lassú főzőbe, majd alacsony hőfokon melegítsd egy óráig, vagy amíg forróvá nem válik. Ez után máris tálalható.

Megjegyzés: A kész italt a lassú főzőben egész nap melegen tarthatod, ha tűzhelyen csináltad, akkor pedig bármikor újra felmelegítheted. Fontos azonban, hogy legkésőbb 3-4 óra elteltével (ha még mindig maradt belőle), szűrd le a levet, mert a benne ázó fűszerek íze egy idő után túl erőssé válik majd. A hideg maradékokat hűtőben tárold.

 

Következő oldalon eláruljuk a fűszeres almalé receptjét!

Forralt fahéjas alma receptje

Forralt fűszeres almalé receptje

Végül egy egyszerű finomság, amit mindenki imádni fog!

 

Hozzávalók (6 adag)

1,1l édesítőmentes almalé

1 bögre víz

2 egész szegfűszeg

2 egész szegfűbors

1 fahéjrúd

 

Öntsd össze az almalevet és a vizet egy elektromos kávéfőzőbe. A fűszereket helyezd a kávéfőző kiöntőjébe, majd kezdd el lefőzni az almalevet. Amint elkészült, bögrékbe öntve már tálalható is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
DIY Háztartás Konyha Színes ötletek Természet

Lakberendezési szakszótár

Mosószóda

A mosószóda (nátrium-karbonát) fehér színű por, vagy színtelen kristály. Vízlágyító... Tovább

Eladó lakás Balaton part

Eladó lakás a Balaton parton? Ha ez az, amit keresel, körültekintően kell eljárnod. Egy lakás... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 173

Átlagos értékelés: 4.9