notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezekre figyelj a különböző falszíneknél! Ilyen hatást keltenek a falszínek!

hirdetes

Ilyen hatást keltenek a különböző falszínek!

GE.
minimalist style

Fehér

Igazán elegáns szín ez is. A minimalista stílust kedvelőinek szinte alapja, illetve a skandináv lakberendezést szeretők körében is gyakori és a legtöbb modern otthonban hófehér falakat láthatunk. A tisztaság, az erkölcs és a béke színe. Rendre késztet, serkenti a problémamegoldó készséget, egyesek szerint a boldog otthon jelképe is. Fehér falakat bátran alkalmazhatunk, mivel így nagyobbnak látszik a tér, viszont konyhában, gyerekszobában óvatosan kell vele bánni, ugyanis a legapróbb foltok is meglátszanak rajta.

Barna

A Föld szimbólumaként azonosítják, és a természetességet szimbolizálja. Sokszor a babaszobákat is barnára festik, de semlegessége miatt bármilyen helyiségben felhasználhatjuk. Stabilitást, megbízhatóságot és biztonságot sugall.

Rózsaszín

Romantikus alapszín, tele energiával, örömmel és izgalommal, de legtöbbször csak babaszobákban és tiniszobákban használjuk. Igazi lányszobába tökéletes, ami növeli a lakók önbizalmát. Az élénk rózsaszín, mint a vörös, növeli a pulzusszámot és a vérnyomást. Világos árnyalata nyugtató hatású. Kedvenc szín a lányok szobájában.

hirdetes

Lila

A lila egyszerre sugároz kifinomultságot, nőiességet, erőt, jólétet és luxust. Mivel a lila a kék és a piros keveréke, harmóniát teremt a két szín között. Serkenti a kreativitást, gondolkodásra késztet, motivál, nyugtatóan hat az agyra és az idegrendszerre, így a világos, pasztell árnyalatok dolgozószobába is jó választás lehet gyerekszobába. Különböző árnyalati igazán különleges érzést kelthetnek, nem ritkán inspirálóan hat az emberre.

Gondoltad volna ezeket a falszínekről?

  • A színeknek van térhatása
  • hirdetes
  • A belső terek aránytalan elosztását megfelelő színválasztással tompítani lehet. Egy hosszú helyiség például rövidebbnek tűnik, ha az oldalsó felületeit erőteljes színűre festjük.
  • A világos és hűvös színű falfestékek nagyobbnak, tágasabbnak, míg az erőteljes, meleg tónusú színek kisebbnek és szűkebbnek láttatják az adott helyiséget, ez az optikai csalás. Ugyanez a hatás a szabadban is megfigyelhető.
  • Az intenzív meleg színűre (pl. vörösre) festett házfal azonnal kitűnik a többi közül, a hűvös és világos színhatású (világoskék, világosszürke) házak viszont beleolvadnak a környezetükbe. Ha falszínt választunk kívülre, akkor is érdemes mérlegelni, hogy valóban olyat válasszunk, mely beleillik a környezetbe!
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kerti munka

Minden olyan munka, melyet a kertünkben, udvarunkon végzünk. Növényekkel, virágokkal, a... Tovább

Tojásszeletelő

A tojásszeletelő egy ételkészítéshez használatos konyhai eszköz, mellyel... Tovább

Tovább a lexikonra
Feng Shui Hálószoba Kis lakás Nappali Stílusok