notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezekre figyelj a különböző falszíneknél! Ilyen hatást keltenek a falszínek!

hirdetes

Ilyen hatást keltenek a különböző falszínek!

GE.

Sokat hallani arról, hogy a falszínek mennyire befolyásolják, akár a hangulatainkat, akár a térnek az optikai csalását. Ezért érdemes nagyon oda figyelnünk arra, hogy milyen színt választunk falszínnek!

 


 

minimalist style

Vegyük sorra, ezeket a falszíneket és a hatásait az emberre

Piros falszín hatása

A piros színt gyakran azonosítjuk a szenvedély és a szerelem színeként, valószínűleg azért, mert lelkesítő, izgalmas, dinamikus hatással bír, na meg a romantikus, erotikus regényekben is ilyennek írják le a hálószobákat. Ám nem elhagyható tény, hogy ez a szín, növeli a pulzus- légzés és szívverésszámot is. Éppen ezért bánjunk vele óvatosan. Leggyakrabban a konyhában vagy a hálószobában szokták alkalmazni, de utóbbiban semmiképpen sem az összes falnál, mivel a nyugodt alvást, pihenést könnyen megzavarhata. Így bizony, élénkítő hatása is lehet ránk nézve.

Kék

Annak ellenére, hogy hideg színnek hívják, békét és harmóniát áraszt. Gyakran használják a hálószobában, mert beindítja testünkben a nyugtató vegyszerek termelését, de növeli a munkaképességet és segíti az intuíciót. Étkezőbe viszont nem ajánlott ezt a színt választani, mivel csökkenti az étvágyat. A kék emellett a tisztaság szín érzetet adja, így nem ritkán fürdőkben is szokták használni.

hirdetes

Szürke

Ez a második olyan szín, melyet a fürdőszobába nem ritkán használnak. A szürke szín kompromisszum a fehér tisztasága és a fekete dominanciája között. Eleganciát, méltóságot és hűvösséget sugároz, az értelem a bölcsesség színe. Rosszul alkalmazva viszont nyomasztó, melankolikus, depresszív hatást kelt, ezért alaposan gondoljuk meg, mielőtt bárhová is felkenjük a grafitszürke festéket. Inkább világos, nagyobb terekbe ajánlott.

hirdetes

Fekete

Ez most a legújabb trend. Rendkívül elegáns szín, ám sajnos a mi kultúránkban a gyászt, a halált szimbolizálja, mivel ürességet áraszt. A legerőteljesebb szín, rengeteg érzelmet tud kiváltani az emberekből. Egyesek szerint megnyugtató, másokból agressziót, nyugtalanságot, félelmet vált ki. Egy helyiségben sem érdemes az összes falat feketére festeni, akármennyire világos és tágas az enteriőr, hiszen kisebbítő hatást kelt. Modern lakberendezésben egy-egy falat, vagy falszakaszt hangsúlyoznak ki fekete festékkel.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Cukorbetegség

 A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul "mézédes... Tovább

Fazekasság

A fazekas (gerencsér, gölöncsér) mester keze alól kikerülő tálak, korsók, fazekak stb.... Tovább

Tovább a lexikonra
Feng Shui Hálószoba Kis lakás Nappali Stílusok