notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hogyan rendezd be étkeződ? Íme 6 szempont, mire figyelj

hirdetes

Étkező berendezése – ezt a 6 szempontot vedd figyelembe

TK

Egy kis sarok nappalidban, vagy konyhádban, esetleg egy külön helyiség… Az étkezőnek több funkciót is be kell töltenie, ezért érdemes több dolgot is észben tartanunk - alakítsunk ki egy kisebb helyet nappalinkban, konyhánkban, az elég lesz? Milyen asztalt válasszak étkezéshez? Hogyan osszuk be ezt a teret? Most elolvashatod ötleteinket, melyek biztosan segíteni fognak. 
Mindegy, hogy lakásod melyik részén rendezed be, figyelned kell rá, hogyan fogod elrendezni, dekorálni. Ismerd meg 6 tippünket hozzá!

Étkező

1.    Teremts egy megfelelő életteret neki


Mindegy, hogy egy kisebb sarokról van szó, esetleg egy szeparált helyiségről, mindenképp figyelj rá, hogy az megfeleljen a lakók igényeinek – megfelelő életteret biztosítson számukra. Azért, hogy elkerüld a kihalt hangulatú helyiség hatását, érdemes az étkező asztalnak egy másodlagos funkciót tulajdonítani. Példának okáért, ez lehet gyermekeid számára egy színezésre, játékra, házi feladat írására alkalmas bútordarab is. Ennek érdekében, akár a szoba közepén is elhelyezhetjük asztalunkat. 


A másik lehetséges kulcs az étkező életének és dinamizmusának felpezsdítésére, hogy változatos székeket, ülőalkalmatosságokat helyezel asztalod köré. Merj kreatív lenni! Oszd fel a székeket, helyezhetsz közéjük egy furcsább darabot is, mely nem a megszokott formákkal rendelkezik, esetleg egy kényelmesebb fotelt. Így az étkezéseket is feldobhatod, akár kényelem, hangulat szempontjából is. 

hirdetes


2.    Jól helyezd el étkező sarkodat


Ennél a szempontnál érdemes arra gondolnod, hogy a mindennapjaidban mi számít majd praktikusnak. Képzeld el, hogyan lehetne kényelmesen eljutni konyhádból az étkezőig. Hasonlóképpen ne hanyagold el a székeket, érdemes őket az asztal köré helyezni, így mindenki kényelmesen fogja érezni magát, illetve az asztal körüli tér megkönnyítheti a közlekedést – tehát figyelj arra, hogy semmiképpen ne zavarjanak elhelyezésükben a mindennapok során.


Ötletes megoldás lehet a konyhával egybenyitott kialakítás is. A nyitott terek ilyenkor sokkal szabadabb, zökkenőmentesebb közlekedést biztosítanak a két helyiség között. De ugyanakkor mindenkinek más megoldás lehet a legmegfelelőbb – igyekezz a kialakítás előtt mindet mérlegelni!

hirdetes


3.    Határold el a nappalitól


Amennyiben a nappalid az étkeződdel egy térben található, ne feledkezz meg a tényről, hogy a két helyiség más célt szolgál. Különbséget tehetsz köztük például a megvilágítással, hiszen általában az ilyen esetekben az étkezőasztal nem a legvilágosabb pontján található. Példának okáért alakítsd ki a világítást úgy, hogy az a kanapéról is élvezhető legyen.  Ebben az esetben, mivel a lámpa annak a közelében található, képes leszel egy eredeti, kicsit lágyabb fénnyel bevilágított étkező kialakítására. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában