notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezeket érdemes a melegebb időszakban elékszítened egy könnyű edébnek - 3 szuper leves receptje

hirdetes

Szuperegyszerű levesek, amennyiben egy könnyű ebédre vágysz

TK
Leves

Petrezselyemleves


Hozzávalók (2 adag)


-    2 csokor petrezselyem
-    fél l csirke alaplé
-    1 kisebb fej vöröshagyma
-    5 dkg mascarpone
-    15 dkg krumpli
-    só ízlés szerint
-    2 evőkanál olívaolaj


Vágjuk finomra a vöröshagymát, majd dinszteljük meg az olívaolajon. Adjuk hozzá a megpucolt, feldarabolt krumplit. Ezután öntsük fel az alaplével, majd adjuk hozzá a petrezselyem levágott szárát.


Közepes lángon főzzük addig még a petrezselyemszár és a krumpli meg nem puhul.


Eközben tépkedjük le a petrezselyemleveleket, majd tegyük forrásban lévő, sós vízbe, majd egy pár percig hagyjuk főni. Ezután szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel őket. 


Tegyünk mindent a turmixgépbe, majd néhány forgás alatt készítsünk belőle krémet. 

hirdetes


Öntsük vissza a krémes levest a lábasba, keverjük hozzá a mascarponét – így tesszük selymessé az állagát. Forraljunk rajta egyet, és kész a finom levesünk.


Sült répás karfiolleves diétásan


Hozzávalók (3 adag)


-    1 kisebb karfiol
-    6 dl víz
-    2 db burgonya
-    fél leveskocka
-    fél teáskanál kakukkfű
-    só ízlés szerint
-    fél teáskanál ételízesítő
-    4 evőkanál főzőtejszín vagy joghurt
-    2 db sárgarépa
-    3 evőkanál olívaolaj 
-    1 kisebb db vöröshagyma


Először főzzük puhára bő sós vízben a karfiol rózsákat, illetve a felkockázott krumplit. Pucoljuk meg közben a répát, majd vágjuk őket vékonyra. A hagymákat is aprítsuk fel, de már vastagabb kockákra.

hirdetes


Ahogy megfőtt a krumpli és a karfiol, szűrjük le a főzőlevét, majd tegyük félre. 


Ebből mérjünk ki 6 decit, majd abban keverjük el kis lángon a leveskockát, sózzuk meg, majd ezt is tegyük félre.


A répát és a hagymát tegyük egy tepsibe, majd az olívaolajon pirítsuk őket aranybarnára. Ehhez sütés előtt ne felejtsünk adni egy kis sót és a kakukkfüvet.


A krumplit, karfiolt botmixerrel keverjük el, úgy, hogy az állaga krumplipüré legyen, majd adjuk hozzá a tejszínt és a félretett főzőlevet. Turmixoljuk őket össze.


Szedjük ki a levest, s tálaláshoz a hagymás répát halmozzuk a tetejére.

Neked melyik receptünk tetszett a legjobban?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Szövet

A szövet a kelmék egyik fajtája, amely két egymásra merőleges fonalrendszerből: a hosszanti... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Főzés Recept